Στάθης Παναγιωτόπουλος: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα - Θα παραμείνει κρατούμενος

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα - Θα παραμείνει κρατούμενος

Κρυμμένος στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου έφυγε από τον εισαγγελέα - Δείτε βίντεο - Κατηγορείται για «ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου» σε βαθμό κακουργήματος

stathis32376-autokinito3_2
Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου έλαβε από τον ανακριτή ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση ανάρτησης βίντεο και φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου με πρώην συντρόφους του, στο διαδίκτυο.

Κατηγορείται για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου» σε βαθμό κακουργήματος.

Η έξοδος από το γραφείο του εισαγγελέα, με τον Παναγιωτόπουλο κρυμμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου:

Παναγιωτόπουλος δικαστήρια


Σύμφωνα με τον συνήγορό του ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του και αναγνωρίζει ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος, ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αναδημοσιεύσεις των βίντεο.

Κλείσιμο
Δίωξη για κακούργημα στον Στάθη Παναγιωτόπουλο


Για κακούργημα κατηγορείται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος


Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδήγησαν τον γνωστό παρουσιαστή στο Μέγαρο, περίπου στη 1:00 το μεσημέρι εισερχόμενοι από την πλαϊνή πόρτα του γκαράζ για να αποφύγουν τις τηλεοπτικές κάμερες.
stathis

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παραδόθηκε χθες αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης αργά το μεσημέρι. Η παράδοση και η σύλληψη που ακολούθησε έγιναν κατόπιν της προκαταρτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, για τυχόν παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τον κατηγορούμενο.

Λίγες ώρες μετά την παράδοσή του στην αστυνομία μετά από καταγγελία μιας γυναίκας, μέσω του κ. Γιώργου Δακουρά που τον εκπροσωπεί τονίσε ότι έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών για την διευκόλυνση των ερευνών και παράλληλα ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο πρώην παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς: «Δεν καταλαβαίνω γιατί όλος αυτός ο ντόρος. Δεν έχω αναρτήσει βίντεο, τα είχα στο παρελθόν αλλά δεν τα έχω στην κατοχή μου» όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ενώ φέρεται να εμφανίστηκε «θορυβημένος» και «τρομαγμένος» στις Αρχές.

Στο σπίτι του Στάθη Παναγιωτόπουλου έφτασαν οι αστυνομικές Αρχές το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με τον πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα προκειμένου να γίνει παρουσία του ο έλεγχος των ηλεκτρονικών του συσκευών. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μπήκε στο σπίτι του δεμένος με χειροπέδες και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, οι αστυνομικοί συνέλεξαν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν την έρευνά τους.

Την ίδια ώρα η έρευνα δεν θα περιοριστεί στη μόνιμη κατοικία του παρουσιαστή στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης αλλά θα επεκταθεί στο σπίτι του στην Αλόννησο αλλά και στους επαγγελματικούς του χώρους στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί θα «ξεσκονίσουν» τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές και τα κινητά του τηλέφωνα, όπως και όλες τις ψηφιακές συσκευές του. Η εξέταση των πειστηρίων θα γίνει από τους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, οι οποίοι μπορούν ακόμα και να ανακτήσουν δεδομένα που έχουν διαγραφεί.

Και νέα καταγγελία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα μια ακόμα γυναίκα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των αρχών για να καταθέσει εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου καθώς αναγνώρισε τον εαυτό της σε βίντεο που είναι ήδη αναρτημένα και τα οποία φέρεται να είχε τραβήξει ο παρουσιαστής. Ο ίδιος, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει αναρτήσει ποτέ του βίντεο, τα είχε αυτά τα βίντεο στο παρελθόν αλλά δεν τα έχει πια στην κατοχή του.

Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες και εκτός Θεσσαλονίκης, στον τόπο καταγωγής του και στους χώρους της εργασίας του. Θα αναζητήσουν αν υπάρχει οικονομική συναλλαγή από την ανάρτηση των βίντεο αυτών και ποια ήταν η ηλικία των κοριτσιών όταν γυρίστηκαν αυτά τα βίντεο.

Ερωτηματικό αποτελούν οι κατηγορίες που θα απαγγείλει ο εισαγγελέας. Αν, δηλαδή, θα κρίνει πως η βλάβη που υπέστη η κοπέλα που υπέβαλε τη μήνυση είναι διαρκής και δεν εξαρτάται από το κέρδος που είχε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τη δημοσίευση των «ροζ» βίντεο στο Διαδίκτυο.

Με βάση παλαιότερες, δικαστικές αποφάσεις, οι πράξεις του από πλημμεληματικού χαρακτήρα ενδεχομένως να μετατραπούν σε κακουργήματα.

Η δήλωση του δικηγόρου του παρουσιαστή

Υπενθυμίζεται πως χθες την πρώτη τοποθέτηση μετά τη σύλληψή του, μέσω του δικηγόρου Γεωργίου Δακουρά, έκανε στο protothema.gr o Στάθης Παναγιωτόπουλος. Όπως είπε, έχει ζητήσει συγγνώμη, έχει μετανιώσει, ενώ αποφάσισε να εμφανιστεί, για να βοηθήσει -όπως ισχυρίζεται- την έρευνα των Αρχών.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προφυλάκισης, ο δικηγόρος του, κ. Δακουράς, αναφέρει: «Για να προφυλακιστεί ο εντολέας μου, θα πρέπει να κατηγορηθεί για κακούργημα και να περάσει από ανάκριση. Αυτό ακόμα δεν φαίνεται να υπάρχει ως ενδεχόμενο. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί και είναι η θέση μας ως τώρα, είναι πως ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι έχει μετανιώσει για ό,τι έχει συμβεί. Ήταν από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της Αστυνομίας και των Αρχών, ουδέποτε προσπάθησε να εγκαταλείψει την πόλη ή την κατοικία του και από εκεί και πέρα θα αντιμετωπίσει όποια κατηγορία αποδειχτεί ότι τον αφορά».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση του εντολέα του, τονίζει: «Προφανώς είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, έχει ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις που έχει κάνει και από σήμερα αντιμετωπίζει και μια καινούργια κατηγορία, που δεν ξέρουμε ποια ακριβώς είναι». Για την απόφασή του να μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και να παραδοθεί, ο νομικός του υπερασπιστής επισημαίνει: «Παρουσιάστηκε, προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα των Αρχών με οποιοδήποτε τρόπο».

Λύτρας: Μιλάμε για συνολικά 9 βίντεο

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκοτεινό βίο του Στάθη Παναγιωτόπουλου καθώς όπως είπε χθες ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας «συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο» όπου πρώην σύντροφοί του εκτίθενται στο διαδίκτυο εν αγνοία τους. «Μιλάμε για συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε ότι είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο», είπε ο δικηγόρος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ΑΝΤ1, μετά την αποκάλυψη, ότι υπάρχει μια παράνομη πλατφόρμα που υποκλέπτει και διαρρέει προς κάθε «ενδιαφερόμενο» ευαίσθητες πληροφορίες γυναικών.

«Εγώ εκπροσωπώ την κόρη φιλικού του ζευγαριού, που όταν είχαν επαφές και έγινε η καταγραφή των προσωπικών στιγμών τους, ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία», προσέθεσε ο δικηγόρος για να συνεχίσει: «Αυτός ο τύπος έχει θέματα ψυχολογικής και ψυχιατρικής φύσεως και προβλήματα ανασφάλειας, διότι δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο για να κάνει τέτοιες ενέργειες».

«Σε ό,τι αφορά τα θύματα και την "έλξη" για εκείνον, προφανώς έχει παίξει ρόλο η τηλεόραση και η δημοσιότητά του. Έχει εκμεταλλευθεί αυτό που του προσφέρει η αναγνωρισιμότητα του, για να συνάψει τις επαφές» προσέθεσε ο δικηγόρος. Όπως διευκρίνισε, μένει να φανεί από την έρευνα εάν η ανάρτηση των ερωτικών βίντεο στο διαδίκτυο είχε και οικονομικό όφελος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, λέγοντας πως «αν υπήρξε όφελος και το ποσό είναι άνω των 120.000 ευρώ μιλάμε για κακούργημα».

Σημείωσε μάλιστα πως «το αδίκημα είναι Αυτόφωρο, δεν έχει σταματήσει το αδίκημα, διαπράττεται κάθε ημέρα. Πρέπει και η Εισαγγελία να λάβει τα μέτρα της», συμπληρώνοντας πως «κάναμε χθες επισήμως την καταγγελία και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η Δικαιοσύνη».

Αποκάλυψε, δε, πως έχει στη διάθεσή του μία καταγγελία από μία κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη λειτουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής πληροφοριών για ερωτικές συντρόφους. Όπως είπε, την επισκέφθηκε και «είδα ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή γυναικών από όλη την Ελλάδα. Ανεβάζοντας μια φωτογραφία μιας γυναίκας και αναφέροντας ότι μένει εκεί και πώς την λένε. Κάποιος άλλος από τους χρήστες, προφανώς από την περιοχή της, που την γνωρίζει ξεκινά και αναφέρει πληροφορίες για την ερωτική ζωή της γυναίκας και όχι μόνο». Ειδήσεις σήμερα:

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν αποσύρεται από την F1: Θα συνεχίσει στο τιμόνι της #44 Mercedes και το 2022

Κιάνου Ριβς: Το αξέχαστο δώρο του στην Ντρού Μπάριμορ για τα 16α γενέθλιά της - Δείτε βίντεο


Το χρυσό διαζύγιο της πριγκίπισσας Χάγια για μια πολυτελή ζωή πέρα από κάθε φαντασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης