Κέρκυρα: Κρατούμενοι στις φυλακές έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια

Κέρκυρα: Κρατούμενοι στις φυλακές έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια

Οι βαρυποινίτες κινητοποιήθηκαν όταν έμαθαν ότι μια μαθήτρια που κινδυνεύει να τυφλωθεί, πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για επέμβαση – Μαζί με τα χρήματα, πολλοί τρόφιμοι έγραψαν και γράμμα με ευχές

fylakes_kerkyras_mathitria
Την κινητοποίηση κρατουμένων στις φυλακές Κέρκυρας προκάλεσε η είδηση ότι μια μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας κινδυνεύει να τυφλωθεί και πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για εξειδικευμένη επέμβαση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βαρυποινίτες ενημερώθηκαν για την περιπέτεια υγείας της μαθήτριας από τους καθηγητές τους, μέσα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Οι ίδιοι ζήτησαν να βοηθήσουν. Γι’ αυτό μάζεψαν τις μάρκες που χρησιμοποιούν για τις μικροαγορές τους από το κυλικείο ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στο να γιατρευτεί η κοπέλα!

Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, πολλοί εκ των οποίων ισοβίτες, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 260 ευρώ, ποσό που για την κλειστή κοινωνία της φυλακής, είναι μια μικρή περιουσία! Πολλοί από αυτούς θα στερηθούν για καιρό ακόμα και τη δυνατότητα να πιουν έναν καφέ.

Μαζί με τα χρήματα, πολλοί τρόφιμοι έγραψαν γράμμα, σκίτσαραν ζωγραφιές, έστειλαν τις ευχές τους και τις έδωσαν μέσω των καθηγητών τους, στην οικογένεια της μαθήτριας.

Κλείσιμο
«Παρακαλώ το Θεό να σου δώσει το φως στα μάτια σου», γράφει ο ένας. «Μακάρι να ξέραμε να σου ζωγραφίσουμε όσα βλέπεις εσύ», γράφει ένας άλλος.
fylakes_kerkyras_mathitria1
fylakes_kerkyras_mathitria2
fylakes_kerkyras_mathitria3
fylakes_kerkyras_mathitria4



Πηγή: ertnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα επηρεάσει η κακοκαιρία «Κάρμελ» την Αττική, χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα τη νύχτα του Σαββάτου


Ο Μητροπολίτης Δράμας μηνύει αντιεμβολιαστές για fake αναρτήσεις στο Facebook


Mοριακό τεστ ειδικά για τη μετάλλαξη «Όμικρον» ανέπτυξαν ερευνητές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης