Αρχαιότητες και Καλάσνικοφ σε ποιμνιοστάσιο στο Ηράκλειο

Αρχαιότητες και Καλάσνικοφ σε ποιμνιοστάσιο στο Ηράκλειο

Εκτός από τον παράνομο οπλισμό, ο δράστης είχε στην κατοχή του δυο πήλινους αμφορείς, 31 κομμάτια αρχαίων αντικειμένων, οκτώ αρχαία νομίσματα και δυο αρχαία δαχτυλίδια

Hrakleio-arxaia-Kalasnikof
Απ' όπου μπορούσε έβγαζε χρήματα ένας κτηνοτρόφος από περιοχή του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο καθώς, εκτός από τις νόμιμες συναλλαγές για τα ζώα του, είχε και αρκετές παράνομες που επικεντρώνονταν στην κατοχή παράνομου οπλισμού και τις λαθρανασκαφές από τις οποίες εντόπιζε κρυμμένες αρχαιότητες!

Μετά από επεξεργασία των στοιχείων που συγκέντρωσαν, οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς οργάνωσαν επιχείρηση με την συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι και το ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του υπόπτου, στα οποία ξετρύπωσαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με δυο γεμιστήρες, ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του, δύο κυνηγετικά όπλα, 257 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και ένα μαχαίρι.

Εκτός από τον παράνομο οπλισμό, ο δράστης είχε στην κατοχή του δυο πήλινους αμφορείς, 31 κομμάτια αρχαίων αντικειμένων, οκτώ αρχαία νομίσματα και δυο αρχαία δαχτυλίδια, τα οποία προέρχονταν από παράνομες ανασκαφές σε άγνωστα σημεία, όπως μαρτυρούσαν η συσκευή ανίχνευσης μετάλλων με διάφορα εξαρτήματα που κατασχέθηκε στο σπίτι. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων.



Ειδήσεις σήμερα:

«Την ημέρα Βαγγέλης, τη νύχτα Καιτούλα»: Η εξομολόγηση μιας τραβεστί στη Ρόδο

Ηλικιωμένος έβαλε φωτιά σε ψυχιατρείο στην Ιαπωνία και έκαψε ζωντανούς 27 ανθρώπους

Ο πόλεμος των «Ράδιο Αρβύλα»: Αγωγές, καταγγελίες και στο βάθος στόματα που «ανοίγουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης