Η Χουριέτ σε πρωτοσέλιδο της επαινεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης

Η Χουριέτ σε πρωτοσέλιδο της επαινεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης

«Σμύρνη- Θεσσαλονίκη, γραμμή φιλίας», τονίζεται στο πρωτοσέλιδο της Τουρκικής εφημερίδας

THEODOSIS_TOURKOI_2

Με τον τίτλο «Σμύρνη- Θεσσαλονίκη, γραμμή φιλίας» η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ παρουσιάζει την επίσκεψη του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Θεοδόση, ο οποίος βρέθηκε στην γειτονική χώρα και συγκεκριμένα στη Σμύρνη όπου παρουσίασε τις εργασίες που γίνονται στο πλοίο που θα συνδέσει την Ελλάδα με την Τουρκία και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη.

Hurriyet_2



Ο πρόεδρος της Levante Ferries Γιώργος Θεοδόσης , o Γενικός Δ/ντης Στρατής Απέργης και συνεργάτες τους, βρέθηκαν στη Σμύρνη προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση της ιστορικής ακτοπλοϊκής γραμμής, αφού η πανδημία του κορωνοϊού επιβράδυνε τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ακτοπλοϊκή γραμμή αναμένεται να «ανοίξει» τον Απρίλιο του 2022.

THEODOSIS_TOURKOI



Στους σχεδιασμούς της εταιρίας του Ζακυνθινού επιχειρηματία είναι η δρομολόγηση δύο πλοίων χωρητικότητας 400 επιβατών, και 60 φορτηγών και 1.350 επιβατών και 120 φορτηγών αντίστοιχα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων θα πραγματοποιηθεί μέσω ferry boats, δηλαδή πλοίων επιβατηγών-οχηματαγωγών (Ε/Γ-Ο/Γ), τα οποία θα εξυπηρετούν κομμάτι του μεταφορικού έργου που εκτελούν φορτηγά τα οποία ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια και πραγματοποιούν περί τις 40.000 διελεύσεις κατευθυνόμενα προς Ελλάδα και ΕΕ.

σμυρνα
Κλείσιμο



Στην επίσκεψή του στη Σμύρνη ο κ. Θεοδόσης παρουσίασε το πλοίο «Σμύρνα» ενώ σκοπός του είναι να εξυπηρετήσουν τρεις ημέρες την εβδομάδα με δύο πλοία στη γραμμή Σμύρνη – Θεσσαλονίκη.


Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης μεταφορών και ιδιοκτητών φορτηγών της Τουρκίας Αιχάν Τουράν ζήτησε από τον Έλληνα επιχειρηματία να μεσολαβήσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να λυθούν τα προβλήματα βίζας όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε. Ο Τούρκος εκπρόσωπος ανέφερε ότι θέλει πάρα πολύ την ακτοπλοϊκή ένωση της Ελλάδας με την Τουρκία ενώ επισήμανε ότι εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες τότε τουλάχιστον 1000 οχήματα τον μήνα από την Τουρκία θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη γραμμή.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανάληψης της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ

Η διασπορά της Όμικρον δεν μπορεί να ανασχεθεί με ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λέει ιολόγος

Ο Τσίπρας συνάντησε τον Ρότσα στην Ηγουμενίτσα: «Είχα τη φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης