Κίνηση στους δρόμους: Eκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου, κλειστός ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο

Κίνηση στους δρόμους: Eκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου, κλειστός ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου:  Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια και τα Εξάρχεια όπου και διαλύθηκαν - Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και το απόγευμα της Δευτέρας

epeteiosgrigoropoulou-kinisidromoi
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του 37χρονου ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν το μεσημέρι με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν μαθητές, φοιτητές και διαδηλωτές από συλλογικότητες κρατώντας πανό όπου γράφει «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν σχετίζονταν με εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία. 

Οι συμμετέχοντες έφτασαν στη Βουλή γύρω στις 14:00, φωνάζοντας το σύνθημα «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει». Γύρω στις 14:45 ξεκίνησαν να φεύγουν από τη Βουλή, κατευθυνόμενοι στην Ομόνοια και τα Εξάρχεια όπου και διαλύθηκαν. 

Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και το απόγευμα της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο. Αργότερα, αναμένεται να κλείσει ο σταθμός στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας.

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την αστυνομία να λαμβάνει μέτρα παρόμοια με αυτά του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.


Δείτε LIVE την κίνηση στους δρόμους


Η κίνηση στους δρόμους  περιμετρικά του κέντρου έχει αποκατασταθεί ωστόσο, σημαντικές καθυστερήσεις θα συναντήσουν οι οδηγοί επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο καθοδικό ρεύμα, από το ύψος του Χίλτον. 

kinisitora-kleistoi
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης