Δείτε φωτογραφίες από τη δράση της θηλυκής συμμορίας των Ρομά στην Καλαμαριά

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση της θηλυκής συμμορίας των Ρομά στην Καλαμαριά

Ένοικος σε πολυκατοικία της Θεσσαλονίκης, έστρεψε το σύστημα καταγραφής προς το μέρος τους και τις φωτογράφισε την ώρα που ετοιμάζονταν να εισβάλουν - Τα συνθηματικά που εντόπισε γραμμένα σε χαρτί - Επί τρεις μέρες επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμερίσματα συγκεκριμένης πολυκατοικίας

roma_ginaikes_art
«Στις 15 Νοεμβρίου και ώρα 13:45, άγνωστοι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την κλειδαριά της πόρτας εισόδου του διαμερίσματος μου, πλην όμως εντός ήταν η σύζυγος μου, η οποία ακούγοντας τον σχετικό θόρυβο, έκλεισε τον σύρτη της, χωρίς να δει ποιοι ήταν πίσω από την πόρτα, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή», αναφέρει ένας μάρτυρας, σε κατάθεσή του για τη δράση της θηλυκής συμμορίας των Ρομά στην Καλαμαριά.

Την επόμενη μέρα, τα μέλη της συμμορίας των Ρομά που «χτυπούσαν» διαμερίσματα στο κέντρο και στα περίχωρα της πόλης, επέστρεψαν στην ίδια πολυκατοικία για να τελειώσουν προφανώς την δουλειά που ξεκίνησαν.

Όμως, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, γύρω στις 2 το μεσημέρι, ένας άλλος ένοικος της πολυκατοικίας, εντόπισε τρεις άγνωστους άνδρες να εξέρχονται, τρέχοντας από το κτίριο και να συναντιούνται με άλλες δυο γυναίκες και να τρέπονται σε φυγή.

roma_ginaikes3
Κλείσιμο


«Στις 18/11/2021 μεταξύ 10.30 και 11.00» λέει ο μάρτυρας, «το σύστημα καταγραφής, το οποίο τοποθέτησα έξω από τη πόρτα μου, κατέγραψε δυο άγνωστες γυναίκες να κάθονται και να περιφέρονται στο κλιμακοστάσιο».

Και την αμέσως επόμενη μέρα, συνεχίζει ο ίδιος στην κατάθεση του, «εντόπισα στα σκαλοπάτια κάποια συνθηματικά γραμμένα με μολύβι , τα οποία έβγαλα φωτογραφίες και κατόπιν τα έσβησα. Τα εν λόγω συνθηματικά έγραφαν μεταξύ άλλων « ο διαμέρισμα με το διαφορετικό χρώμα». Είμαι πεπεισμένος ότι οι εν λόγω γυναίκες οι οποίες καταγράφηκαν από το σύστημα καταγραφής , είναι οι δράστριες της απόπειρας παραβίασης της οικείας μου και επίσης ότι σχετίζονται με τους τρεις άγνωστους άνδρες που εντόπισε ο άλλος ένοικος» καταλήγει.

Στο μεταξύ, ένας άλλος ένοικος σε άλλη πολυκατοικία, κατέθεσε στην αστυνομία ότι την ίδια μέρα (19/11/2021) το μεσημέρι, άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο της πολυκατοικίας τους και κατευθύνθηκαν στο διαμέρισμα του.

«Χτύπησαν το κουδούνι, πλην όμως η σύζυγος μου, ήταν απών. Στις 13.30 της ίδιας μέρας, ο ανήλικος γιος μας επέστρεψε στο σπίτι και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν ξεβιδώσει το ματάκι της πόρτας , προφανώς για να μην γίνουν αντιληπτοί-ες, με σκοπό να εξακριβώσουν αν υπήρχε άτομο εντός του διαμερίσματος. Το ίδιο συνέβη και σε άλλο διαμέρισμα στην πολυκατοικία μας».

Τελικά, οι δράστριες, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, καθώς νωρίτερα είχαν καταφέρει να εισβάλουν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην περιοχή της Καλαμαριάς και να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό όπως και κοσμήματα αξίας.

roma_ginaikes2


Ωστόσο, στη συνέχεια για να γλιτώσουν την προφυλάκιση αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα κλοπιμαία στους νόμιμους κατόχους, όπως και το χρηματικό ποσό, ενώ μετανιωμένες εμφανίστηκαν οι δράστριες ενώπιον της Δικαιοσύνης, ομολογώντας τις πράξεις τους. Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι οι γυναίκες, μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς τους, είχαν διαρρήξει επιπλέον μία οικία στην περιοχή της Καλαμαριάς ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία σπίτια.

Η κυρία Ανθούλα Ανάσογλου δικηγόρος μιας εκ των μελών της θυληκής συμμορίας των Ρομά, μιλώντας στο protothema, ανέφερε ότι «Οι κατηγορούμενες παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή, μετανιωμένες απόλυτα για τις πράξεις τους τις οποίες και ομολόγησαν. Από την προηγουμένη είχαν αποζημιώσει ολοσχερώς τους παθόντες και επέστρεψαν τα τιμαλφή. Η εντολέας μου φανερά συγκλονισμένη ζήτησε συγγνώμη από όλους και παραδέχτηκε πως παρασύρθηκε διότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κάτι. Επέστρεψε στα τρία ανήλικα παιδιά της τα οποία φροντίζει μόνη της με πλήρη συνείδηση της απαξίας της πράξης. Σημειωτέον ότι οι παθόντες αποδέχθηκαν την επιστροφή των κλοπιμαίων και των αποζημιώσεων και δήλωσαν πως δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη».


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αγωνία για την πορεία της πανδημίας - Πότε θα αποφασιστεί πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Γκάλοπ: Κυριαρχία κυβέρνησης έναντι ΣΥΡΙΖΑ, αγωνία για πανδημία, πίεση για υποχρεωτικότητα εμβολίου

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του κόντρα στη Φενέρ «κλείδωσε» την ευρωπαϊκή του συνέχεια και ελπίζει στην πρωτιά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης