Σέρρες: Ανήλικος αγόραζε ναρκωτικά από... λαθρέμπορο καπνού!

Σέρρες: Ανήλικος αγόραζε ναρκωτικά από... λαθρέμπορο καπνού!

Ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν ποσότητες καπνού πάνω από 30 κιλά

καπνος
Έχοντας στις τσέπες τους τις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 37,7 γραμμαρίων, τις οποίες είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από έναν Έλληνα στις Σέρρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών δυο Έλληνες, ο ένας από τους οποίους είναι ανήλικος!

Αυτό που δεν περίμεναν οι αστυνομικοί ήταν ότι ο διακινητής των ναρκωτικών έκανε ταυτόχρονα και... λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού! Όταν τον συνέλαβαν στο σπίτι του, βρήκαν άλλα 47,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, ενώ κατέσχεσαν και 195 ευρώ. Όμως, βρήκαν και 605 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 30 κιλών και 250 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου.

Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με κατηγορίες για αγορά και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση, ενώ ο προμηθευτής κατηγορείται και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία. Επιπλέον, στους γονείς του ανήλικου ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας του.

Και δεύτερος λαθρέμπορος συνελήφθη στις Σέρρες

Έρευνα στο όχημα στο οποίο επέβαινε ένας αλλοδαπός έκαναν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος σε μια περιοχή των Σερρών και βρήκαν μέσα 260 πακέτα τσιγάρων και 20 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους ενός κιλού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα του αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, τοπικές βροχές από το βράδυ

«Απαγορευτικό» στους ανεμβολίαστους από αύριο - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης