Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από σήμερα: Επανέρχεται ο περιορισμός πελατών

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από σήμερα: Επανέρχεται ο περιορισμός πελατών

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση - Τι απαγορεύεται να πωλούν από σήμερα τα σούπερ μάρκετ - Τι ισχύσει σε κομμωτήρια και λιανεμπόριο - Οικονόμου: Δεν ξανακλείνουμε, εφαρμόζουμε τα μέτρα - Αν χρειαστεί από Δευτέρα θα γίνει επιστράτευση γιατρών

super_market_metra_xr
Αλλαγές από σήμερα στα καταστήματα τροφίμων καθώς λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού επανέρχεται το μέτρο περιορισμού των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα μαγαζιά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα 13η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες...), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Ειδήσεις σήμερα:

Έληξε μετά από 13 χρόνια η συντηρητική θητεία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς - «Ελεύθερη» η Αμερικανίδα ποπ σταρ

Ο Όσκαρ Πιστόριους έστειλε γράμμα στους γονείς της δολοφονημένης Ρίβα Στέενκαμπ για να... αποφυλακιστεί!

Γλίτωσε το πρόστιμο η 11χρονη «εισβολέας» - Πως περιγράφει τη στιγμή που αγκάλιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης