Καιρός: Υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι από το βράδυ - Κυριακή με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Υποχωρούν οι ισχυροί άνεμοι από το βράδυ - Κυριακή με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για δεύτερη ημέρα, με ανέμους έως και οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο - Νεφική μάζα την Κυριακή -Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικοί χάρτες και βίντεο

kairosvroxi
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, όπου αναμένεται να φθάσουν έως και τα επτά με οκτώ μποφόρ.  Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν και σήμερα τα επιβατηγά πλοία, λόγω της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σήμερα Πέμπτη λοιπόν, θα επικρατήσει συννεφιά σε όλη τη χώρα, με μικρές περιόδους ηλιοφάνειας, αν και οι βοριάδες θα καθαρίσουν λίγο την ατμόσφαιρα από την υγρασία των τελευταίων ημερών. Νεφώσεις  από το πρωί προβλέπονται σε όλη τη χώρα, οι οποίες στα βόρεια και ανατολικά θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα θα αρχίζουν σταδιακά να υποχωρούν από αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα.


kairossimera-anemoiaigaio
Παρακολουθήστε στο χάρτη του weather.us τις ριπές ανέμων σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο
Κλείσιμο



Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός, ωστόσο από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.  

Από το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός της δυτικής Ελλάδας θα επηρεάσει και την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.




Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Σήμερα, Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη τους 20 με 21 και στα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον σχετικό χάρτη του meteo.gr παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του.

Όπως φαίνεται σε αυτόν, ο οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα κυμαίνονται από 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα κυμαίνονται από 4 έως 6 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

kairosmeteo-kairossimera-kairosanemoi



Την ίδια ώρα, αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης 11/11 στη βόρεια Ελλάδα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως προκύπτει από τον πίνακα που παρουσιάζει τις οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες, ο υδράργυρος στον Άγιο Παύλο Ημαθίας έπεσε στους -2 oC.

kairos-krio



Ειδήσεις σήμερα:

Το φαινόμενο Χρήστος Κυριαζής που γύρισε την πλάτη στο χρήμα και τη δημοσιότητα

Ο Jason Momoa «κομμάτια» σε πάρτι: Πάταγε τα παπούτσια του και έβγαζε σε όλους τη γλώσσα

Γόνοι διασήμων που «δίνουν» το δικό τους στίγμα και «χτίζουν» καριέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης