Καιρός: Άνοιξη μέσα στο Νοέμβριο με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Δείτε χάρτες του meteo

Καιρός: Άνοιξη μέσα στο Νοέμβριο με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Δείτε χάρτες του meteo

Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Νέοι χάρτες του meteo

kairos-noemvris-thermokrasiess_ss
Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα κυμανθούν έως και έξι με επτά βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας από την κλιματική τιμή της στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων από την επιφάνεια), στην περιοχή της Ευρώπης, για τις μεσημεριανές ώρες των επόμενων τεσσάρων ημερών. Το επίπεδο των 850 hPa χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών, στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

kairos-noemvrios



Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η κίνηση των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς την περιοχή μας θα προκαλέσει τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα 08/11 (πορτοκαλί αποχρώσεις), ενώ διακρίνεται ότι η Ανατολική Ευρώπη θα αποτελέσει τη θερμότερη περιοχή της Ευρώπης. Στα υπόλοιπα τμήματα της Ευρώπης οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κοντά στις φυσιολογικές (λευκές αποχρώσεις) ή σε ελαφρώς χαμηλές (μπλε αποχρώσεις) για την εποχή θερμοκρασίες.

Κλείσιμο
Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα, όπου οι συγκεντρώσεις θα είναι αυξημένες.

Μπορεί στο ημερολόγιο ήδη να διαγράφουμε ημέρες από τον φθινοπωρινό μήνα Νοέμβριο, οδεύοντας προς τη χειμερινή περίοδο, όμως πολλοί θα είναι εκείνοι που το Σαββατοκύριακο θα τολμήσουν μια βόλτα στην παραλία ή ακόμα και μια μακρινή εκδρομή, εξαιτίας του πολύ καλού καιρού που ανοίγεται μπροστά μας...

Ο  μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος αναλύει στο protothema τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει τις συνθήκες καλοκαιρίας που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες. 

Αναφερόμενος στις θερμοκρασιακές τιμές αναφέρει ότι: «ο  υδράργυρος θα ανέβει περαιτέρω από αύριο,ημέρα Παρασκευή, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όλα δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικες με τον υδράργυρο να αγγίζει από την Παρασκευή τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά πεδινά τμήματα της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε περιοχές της Κρήτης». 

kairos-kairossavatokiriako-kairossimera-xartes-weather_us


Οι άνεμοι δεν πρόκειται να προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και δεν θα ξεπεράσουν τα έξι μποφόρ κατά μέση τιμή. 

«Όμως ένα χαρακτηριστικό που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες είναι η αφρικανική σκόνη», υπογραμμίζει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική σε μέτριες συγκεντρώσεις που θα προκαλέσουν μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα και  όπως όλα δείχνουν, δεν θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Κάνοντας λόγο για ανεβασμένες για την εποχή θερμοκρασίες, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι «παρόλο που οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες φαίνεται ότι λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα - θα πυκνώσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας». 

kallianos
Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος



Εν κατακλείδι, σχολιάζει: 

«Όπως και να έχει, για την εποχή που βρισκόμαστε, έρχεται ένα πολύ καλό τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) για ταξίδια, εξωτερικές εργασίες και εκδρομές».









Δείτε χάρτη με τις περιοχές που θα επικρατήσουν ανεβασμένες θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι του Σαββάτου

kairos-kairossavvatou-zesti-

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρει η περιγραφή της 44χρονης που βιάστηκε στο αυτοκίνητο από τον προϊστάμενό της στη Λάρισα

Εκκλησία και Μαξίμου μίλησαν πριν την εγκύκλιο για τα μέτρα στους ναούς

Μπακογιάννη για την μάχη με τον καρκίνο: Κάνω τις θεραπείες μου με αισιοδοξία, όλα θα πάνε καλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης