Καιρός - Καλλιάνος: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σε ηπειρωτικά και Κρήτη το Σαββατοκύριακο - «Απόδραση» με καλοκαιρία και 28άρια

Καιρός - Καλλιάνος: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σε ηπειρωτικά και Κρήτη το Σαββατοκύριακο - «Απόδραση» με καλοκαιρία και 28άρια

Ιδανικό διήμερο για εκδρομές και βόλτα στην παραλία - Δείτε πού θα σημειωθούν οι υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες - Αναμένεται και αφρικανική σκόνη

kairos-kairosks-kallianoskairos-kairossimera
Μπορεί στο ημερολόγιο ήδη να διαγράφουμε ημέρες από τον φθινοπωρινό μήνα Νοέμβριο, οδεύοντας προς τη χειμερινή περίοδο, όμως πολλοί θα είναι εκείνοι που το Σαββατοκύριακο θα τολμήσουν μια βόλτα στην παραλία ή ακόμα και μια μακρινή εκδρομή, εξαιτίας του πολύ καλού καιρού που ανοίγεται μπροστά μας...

Αιτία θα είναι οι πολύ θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την Ελλάδα και θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία.

Ο  μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος αναλύει στο protothema τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει τις συνθήκες καλοκαιρίας που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες. 

Αναφερόμενος στις θερμοκρασιακές τιμές αναφέρει ότι: «ο  υδράργυρος θα ανέβει περαιτέρω από αύριο,ημέρα Παρασκευή, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όλα δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικες με τον υδράργυρο να αγγίζει από την Παρασκευή τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά πεδινά τμήματα της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε περιοχές της Κρήτης». 

kairos-kairossavatokiriako-kairossimera-xartes-weather_us
Κλείσιμο


Οι άνεμοι δεν πρόκειται να προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και δεν θα ξεπεράσουν τα έξι μποφόρ κατά μέση τιμή. 

«Όμως ένα χαρακτηριστικό που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες είναι η αφρικανική σκόνη», υπογραμμίζει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική σε μέτριες συγκεντρώσεις που θα προκαλέσουν μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα και  όπως όλα δείχνουν, δεν θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Κάνοντας λόγο για ανεβασμένες για την εποχή θερμοκρασίες, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι «παρόλο που οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες φαίνεται ότι λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα - θα πυκνώσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας». 

kallianos
Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος



Εν κατακλείδι, σχολιάζει: 

«Όπως και να έχει, για την εποχή που βρισκόμαστε, έρχεται ένα πολύ καλό τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) για ταξίδια, εξωτερικές εργασίες και εκδρομές».









Δείτε χάρτη με τις περιοχές που θα επικρατήσουν ανεβασμένες θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι του Σαββάτου

kairos-kairossavvatou-zesti-

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε η οροφή σε αίθουσα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη - Από θαύμα σώθηκαν οι μαθητές 

Πώς έπιασαν το μεγάλο καρτέλ κοκαΐνης: Το χρονικό των παρακολουθήσεων


Να εξεταστούν οι καταγγελίες για γυναικολόγους που απέτρεπαν εγκύους να κάνουν το εμβόλιο, ζητά ο Πλεύρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης