Στιγμές εθνικής υπερηφάνειας έζησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν την μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ο μαθητές, σημαιοφόροι, παραστάτες και μη, παρήλασαν αποτίοντας φόρο τιμής στους προγόνους τους οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας για την προάσπιση της ελευθερίας της Ελλάδας. Μετά από δύο χρόνια, είναι η πρώτη παρέλαση που γίνεται, εξαιτίας της πανδημίας. Συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α' Αθήνας, 235 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ο σημαιοφόρος του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ο οποίος είναι μαύρος και κρατώντας την ελληνική σημαία πέρασε μπροστά από τους επισήμους γεμάτος υπερηφάνεια που συμμετέχει στον εορτασμού της εθνικής επετείου του «Όχι».
Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης κι άλλα παιδιά τα οποία έλκουν την καταγωγή τους εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το κοριτσάκι από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών η οποία παρήλασε όλο υπερηφάνεια φορώντας την μουσουλμανική της μαντήλα.
Δείτε στιγμιότυπα από την μαθητική παρέλαση όπως τα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός:
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Νέες σειρές, μεγάλες κινηματογραφικές επιστροφές, podcasts που μας βάζουν στα παρασκήνια αγαπημένων ιστοριών και, φυσικά, τα 78α Emmy Awards συνθέτουν έναν Σεπτέμβριο γεμάτο επιλογές στο Vodafone TV