Τρόμαξαν οι κάτοικοι - Δεν ανησυχούν οι επιστήμονες για το ρήγμα που έδωσε τα 2,9 Ρίχτερ στο Μαρούσι

Τρόμαξαν οι κάτοικοι - Δεν ανησυχούν οι επιστήμονες για το ρήγμα που έδωσε τα 2,9 Ρίχτερ στο Μαρούσι

Το μικρό εστιακό βάθος αλλά και το γεγονός ότι έγινε σε μια πυκνοδομημένη περιοχή όπως αυτή του Αμαρουσίου είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε τόσο αισθητός ο σεισμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες - Τι δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς

oaka-seismos34
Ένα μικρό ρήγμα που βρίσκεται στην προέκταση του ρήγματος της Πάρνηθας είναι εκείνο που έδωσε τον σεισμό των 2,9 Ρίχτερ αναστατώνοντας τους κατοίκους, κυρίως των βορείων προαστίων της Αττικής οι οποίοι αισθάνθηκαν το ξαφνικό τράνταγμα.

Το μικρό εστιακό βάθος αλλά και το γεγονός ότι έγινε σε μια πυκνοδομημένη περιοχή όπως αυτή του Αμαρουσίου είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε τόσο αισθητός ο σεισμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι η πρώτη φορά όπου έχουμε τέτοια δόνηση στον αστικό ιστό της Αθήνας.

«Καταρχάς να πούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Έχουμε και άλλες δονήσεις σε αυτή την περιοχή. Βόρεια του κέντρου της Αθήνας, υπάρχουν ρήγματα που βρίσκονται στην προέκταση του ρήγματος της Πάρνηθας και έχουν δώσει τα τελευταία δέκα χρόνια 12 σεισμούς άνω των 2,5 Ρίχτερ, μαζί με τον σημερινό.

Πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, ασθενής σεισμός», είπε στο protothema.gr ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Αθανάσιος Γκανάς.

Ο μεγαλύτερος σεισμός τα τελευταία δέκα χρόνια από τα ρήγματα που είναι μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου με μέγεθος 3,6 Ρίχτερ και επίκεντρο την Μεταμόρφωση. Επίσης υπήρξαν δυο σεισμοί στο Γαλάτσι το 2015 2,8 Ρίχτερ και 3,2 Ρίχτερ αντίστοιχα.

«Οι σεισμοί αυτοί είναι που γίνονται σε μικρά ρήγματα στην προέκταση του ρήγματος της Πάρνηθας και δεν εμπνέουν ανησυχία», προσθέτει ο κ. Γκανάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Γεννηματά: Την αποχαιρετώ με σεβασμό, έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες

Ο ΕΜΑ ξεκίνησε την αξιολόγηση του φαρμάκου της Merck

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης - Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση, πώς θα κάνετε αίτηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης