Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Ξεκίνησε την αξιολόγηση του φαρμάκου της Merck

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Ξεκίνησε την αξιολόγηση του φαρμάκου της Merck

Εάν λάβει άδεια κυκλοφορίας, το Molnupiravir θα είναι το πρώτο αντιιικό φάρμακο που χορηγείται από το στόμα για την αντιμετώπιση της νόσου στους ενήλικες στην ΕΕ

merck_xapi
Η Merck & Co (MSD Greece στην χώρα μας) ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση του Molnupiravir, ενός πειραματικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Σε ανάλογη ανακοίνωση, ο ΕΜΑ ανέφερε πως ξεκίνησε σήμερα την επιταχυνόμενη αξιολόγηση του φαρμάκου της αμερικανικής Merck κατά της Covid-19, υπό μορφήν χαπιού που λαμβάνεται από το στόμα και θα αποτελέσει ζωτικής σημασίας εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διότι θα έχει συμπληρωματικό προς τα εμβόλια ρόλο.

«Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του EMA ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση του από του στόματος λαμβανόμενου αντιιικού molnupiravir (...) που έχει αναπτυχθεί από την Merck για την αντιμετώπιση της Covid-19 στους ενήλικες», γεγονός που επιτρέπει την επιτάχυνση της διαδικασίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών και κλινικών δοκιμών δείχνουν ότι «το φάρμακο μπορεί να περιορίσει την ικανότητα του SARS-CoV-2 (...) να πολλαπλασιασθεί στον οργανισμό, αποτρέποντας έτσι την ανάγκη νοσηλείας και τον θάνατο των ασθενών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του EMA.

Εάν λάβει άδεια κυκλοφορίας, το Molnupiravir θα είναι το πρώτο αντιιικό φάρμακο που χορηγείται από το στόμα για την αντιμετώπιση της νόσου στους ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Θυμίζεται πως τα δεδομένα κλινικών δοκιμών τρίτης φάσης που παρουσίασε η Merck, έδειξαν ότι το φάρμακο μείωσε κατά περίπου 50% τις πιθανότητες σε ασθενείς που διαγνώστηκαν πρόσφατα με Covid, να νοσηλευτούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Βασιλική Μιλλούση εμφανίστηκε στο DWTS: Δεν είμαι καλά, έχω περάσει δύσκολη εβδομάδα

Σασμός: Η Αργυρώ αποκαλύπτει στη Μαρίνα την σχέση της με τον Αστέρη και τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή

Αποκάλυψη: Οι υποψίες για εξωσυζυγική σχέση του Αναγνωστόπουλου και η σχέση με 16χρονη από την Αλόννησο πριν την Καρολάιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK