Σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο Μαρούσι και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ήταν 2,9 Ρίχτερ με χαμηλό εστιακό βάθος.
Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός, κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στο Νέο Ηράκλειο, τις Αχαρνές, τη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 15:52 το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αθήνας και σε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Χάρτη, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μέσα στο βοηθητικό γήπεδο ΟΑΚΑ.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε στο protothema: «Δεν εμπνέει ανησυχία ο σεισμός, έχουμε ξαναδεί τέτοιες μικρές δονήσεις στην περιοχή, παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, η έντονη αισθητότητα του σεισμού αποδίδεται στο επίκεντρο, που ήταν ουσιαστικά εντός του οικιστικού ιστού. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ανησυχία, ο καθηγητής απάντησε ότι η παρατήρησή του έχει μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.