«Σε 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω» είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, για την καθ’ ομολογίαν δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ωστόσο, για την πρόταση του Εισαγγελέα.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε η Έφη Κακαράντζουλα να κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο.
«Η πρότασή του ήταν αυτή που περιμέναμε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, 20 Μαΐου στις 09:55, άλλαξε η ζωή αυτού του κοριτσιού», είπε.
Η Έφη Κακαράντζουλα αποχώρησε όταν άρχισε την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας και αυτό συνέβη, όπως είπε ο κύριος Λύτρας, για δυο λόγους: από τη μία ήταν η αντίδραση εκνευρισμού της και από την άλλη δεν άντεξε να ακούει αυτά που καταμαρτυρούσε. «Η μεγαλύτερη καταδίκη της ήταν ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης», είπε.
Σχετικά με την ποινή για το αδίκημά της, ο κύριος Λύτρας είπε ότι «μιλάμε για 15 χρόνια κάθειρξη. Θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής, στα 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω», είπε.
Η 37χρονη κατηγορούμενηείπε ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της δίκης «συνέχισε να παίζει θέατρο, όπως έπαιζε από την πρώτη στιγμή».
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας