Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε ποιες περιοχές έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε ποιες περιοχές έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού

Υπερχειλίσεις χειμάρρων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές ήταν τα κυριότερα προβλήματα - Η κακοκαιρία έπληξε και την Αιτωλοακαρνανία - Αίτημα να κηρυχθεί το Αγρίνιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

kakokairia-0
Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από τη χώρα μας, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάρα πολλών προβλημάτων. Υπερχειλίσεις χειμάρρων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές ήταν τα κυριότερα από αυτά. Στην Εύβοια ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του ενώ στην Αττική πλημμύρισαν δρόμοι και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον Κηφισό την νύχτα της Πέμπτης (14/10) προς Παρασκευή (15/10).

Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη (14/10) έως και το πρωί του Σαββάτου (16/10). Όπως προκύπτει από τις καταγραφές ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (262 χιλιοστά). Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στην Αθήνα όπου ο σταθμός των Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής.

ballos_sumup_c1__1_


Η κακοκαιρία έπληξε και την Αιτωλοακαρνανία - Αίτημα να κηρυχθεί το Αγρίνιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Έντονα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, με πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και υποδομές.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος Αγρινίου υπέβαλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του».

Ο δήμος προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές του δήμου, μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων και των κατολισθήσεων.

Επίσης από αύριο, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, θα λειτουργεί ειδικό γραφείο, όπου εκεί θα καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Στο Καινούργιο απαιτήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τετραμελούς οικογένειας, ενώ σε όλες τις περιοχές βρίσκονται συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας.

Φούσκωσε το Λιγόρεμα στο Καινούργιο Σάββατο 16-10-2021

Συγκλονιστική διάσωση οικογένειας στο Καινούργιο με τρία παιδιά από την Πυροσβεστική 16-10-21


Πλημμύρισε ο κάμπος Οινιαδών και επλήγησαν συνοικίες στο Μεσολόγγι

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στο Μεσολόγγι, με τον δήμο να αναφέρει ότι έπληξε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών, ενώ επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, «επλήγησαν συνοικίες και του Αιτωλικού, λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας».

Όσον αφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, συνεργεία του δήμου του βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και παρεμβαίνουν για να δοθούν λύσεις.

plimmires_aitwliko
plimmires_mesologgi
plimmires_mesologgi1

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στη Μακεδονία, στα ορεινά ηπειρωτικά, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στα ορεινά της Κρήτης. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 18, στη Θεσσαλία από 10 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στη Στερεά από 11 έως 20, στην Πελοπόννησο από 9 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 21 και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες έως το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών από το πρωί, κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.



Ειδήσεις σήμερα:

Meteo: Μεγάλα ύψη βροχής και πληθώρα προβλημάτων από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Τη Μέρκελ είδε, την Ελλάδα είχε στο μυαλό ο Ερντογάν: Προκλητικά «καρφιά» για το μεταναστευτικό

Στα 2.313 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού-539 στην Αττική και 169 στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης