Πανεπιστήμια: Ατέλειωτες ουρές για τους φοιτητές και απειλές προς υγειονομικούς ελεγκτές

Πανεπιστήμια: Ατέλειωτες ουρές για τους φοιτητές και απειλές προς υγειονομικούς ελεγκτές

Πολύωρες αναμονές και συνωστισμός σε αμφιθέατρα για φοιτητές που θέλουν να ακούσουν τη διδασκαλία δια ζώσης - Εξαιτίας της παρεμπόδισης ελέγχων αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του κεντρικού κτιρίου της Σχολής  Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ

oura_lesxi
Οι φοιτητές επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις η διδασκαλία στα αμφιθέατρα συνοδεύεται από ατελείωτες ουρές, πολύωρες αναμονές και μικρά αμφιθέατρα για τον μεγάλο αριθμό των φοιτητών που θέλουν να ακούσουν την διδασκαλία από τον καθηγητή δια ζώσης.

Στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών «βουλιάζουν» από φοιτητές τα αμφιθέατρα ενώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σύμφωνα με την Κοσμητεία «τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών» που αρνούνται ελέγχους.

«Λουκέτο» στην σχολή Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ

Για τον λόγο αυτό αναστολή για σήμερα στο κεντρικό κτίριο, εξαιτίας παρεμπόδισης του έργου των υγειονομικών ελεγκτών, αποφασίστηκε από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών παρεμπόδιζαν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τους ελέγχους στην είσοδο της Σχολής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΘΕ οι ομάδες αυτές προχώρησαν σε φραστικές επιθέσεις αλλά και απειλές προς τα πρόσωπα των υγειονομικών ελεγκτών. Τα ίδια περιστατικά συνεχίστηκαν και χθες ενώ σημειώθηκε είσοδος των φοιτητών εντός του κτιρίου χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ η σχολή έχει δύο κρούσματα κορωνοϊού.

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών αποφάσισε την αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο για σήμερα λέγοντας ότι «θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση εκείνων που υπονομεύουν την ασφάλεια του υγειονομικού covid πρωτοκόλλου».

Ουρές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Διά ζώσης έπειτα από δύο χρόνια η υποδοχή των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Κλείσιμο
Μεγάλος αριθμός πρωτοετών φοιτητών παραβρέθηκε χθες στην κεντρική τελετή υποδοχής τους, που διοργανώθηκε διά ζώσης στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα, δύο χρόνια από την τελευταία ανάλογη εκδήλωση. Η τελετή, συνδιοργάνωση της Πρυτανείας και του Συλλόγου Φοιτητών, περιλάμβανε χαιρετισμούς και βραβεύσεις, ενώ και φέτος την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς σήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούοντας τον κώδωνα», το κειμήλιο από την παλιά Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση είναι δυνατή «χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες χιλιάδων επιστημόνων που κατόρθωσαν να ανακόψουν το θανατηφόρο κύμα του κορωνοϊού, με την ανακάλυψη εμβολίων και φαρμακευτικών αγωγών που αργά ή γρήγορα θα περιορίσουν στο ελάχιστο τους κινδύνους της ασθένειας αυτής».

«Η μεγάλη πλειοψηφία όσων βρίσκεστε σήμερα μαζί μας είμαι σίγουρος ότι έχετε εμβολιαστεί και με τον τρόπο αυτόν έχετε δημιουργήσει ένα τείχος ανάσχεσης του κορωνοϊού. Προτρέπω με έμφαση όλους τους υπόλοιπους όχι μόνον να εμβολιαστούν και αυτοί, αλλά επιπλέον να πείσουν και όσους γνωστούς και φίλους δεν το έχουν κάνει, για να διώξουμε όλοι μαζί τον εφιάλτη που μας ταλαιπωρεί εδώ και τον καιρό», τόνισε.

Έλεγχοι πιστοποιητικού ΠΑΜΑΚ - GRTimes.gr


Επιστροφή των φοιτητών και υποδοχή των πρωτοετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βράβευση των αριστούχων

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υποδέχθηκε χθες, τους φοιτητές θέτοντας στη διάθεσή τους νέους, ανακαινισμένους χώρους με σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να τους διευκολύνει στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Στην Τελετή Υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Ιδρύματος χαιρέτισαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Λέσχης Αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Κρητικός, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Μούρτος, όπως επίσης και ο Συντονιστής των Δράσεων του Προγράμματος Εθελοντισμού του ΟΠΑ, Επίκουρος Καθηγητής Ηλίας Καπουτσής.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είπε: «Σήμερα είμαστε χαρούμενοι γιατί υποδεχτήκαμε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές μας, τους αυριανούς επιστήμονες που θα εκκολαφθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα λάβουν τη γνώση και τα εφόδια από το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό και τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, τα οποία βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις παγκοσμίως, αναφορικά με την ποιότητά τους. Επίσης, βραβεύσαμε τους άριστους από κάθε τμήμα, δεδομένου ότι η αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα αποτελεί μια από τις αξίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.»

Τεράστια ουρά και αναμονή για μια μεριδα φαγητό στη λέσχη του ΑΠΘ - GRTimes.gr


Εμβολιαστικά κέντρα Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Tο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης, ενισχύει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού και από τις 18 έως 22 Οκτωβρίου διοργανώνει στους χώρους του εβδομάδα εμβολιασμού των φοιτητών καθώς και του πάσης φύσεως προσωπικού του Ιδρύματος.




Ειδήσεις σήμερα: 

Σήμερα απολογείται η Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι - Θα ζητήσει συγγνώμη από την Ιωάννα;

Κίνημα Αλλαγής: Όλο το παρασκήνιο για τέταρτη υποψηφιότητα – Τι λέει το «γεννηματικό» μπλοκ

Μια ρύθμιση για τα κορωνο-χρέη και δύο για τις παλιές οφειλές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης