Καϊλή στο 3ο Marie Claire Power Trip για σεξισμό: «Ήμουν βουλευτής και δεν μου έδιναν ούτε νομοθετικά κείμενα»

Καϊλή στο 3ο Marie Claire Power Trip για σεξισμό: «Ήμουν βουλευτής και δεν μου έδιναν ούτε νομοθετικά κείμενα»

«Έβλεπες τις προκαταλήψεις στα πρόσωπα των ανθρώπων κοντά σου», εξήγησε, ενώ «στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι το 2017, αν είχες άδεια μητρότητας, δεν μπορούσες να ψηφίσεις» - Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε στην Φώφη Γεννηματά η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ

καιλη
«Η εμπιστοσύνη που σου δείχνουν ή οι ευκαιρίες που σου δίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο είναι σαφώς μεγαλύτερες» ανέφερε η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, μιλώντας στο 3ο Marie Claire Power Trip, με θέμα την «ορατότητα και επιρροή των γυναικών στην πολιτική: από την υποψηφιότητα ως την εκλογή και τις θέσεις εξουσίας».

Σε προσωπικό τόνο, η κ. Καϊλή εξομολογήθηκε ότι «στην Ελλάδα ως βουλευτής δεν μου δινόντουσαν ούτε κείμενα νομοθετικά», τη στιγμή που «τις προκαταλήψεις τις έβλεπες στα πρόσωπα των ανθρώπων κοντά σου». Στον αντίποδα, «στην Ευρώπη είναι τέτοιο το περιβάλλον που σπάνε οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα» ανέφερε η Ευρωβουλευτής, καθώς «αυτοί που έχουν τέτοιες προκαταλήψεις απομονώνονται από την πλειοψηφία».

Η ίδια είναι άλλωστε, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Επιτροπής Τεχνολογίας, μολονότι η πανδημία αποτελεί, σύμφωνα με την κ. Καϊλή, «τεράστια ευκαιρία» για τις γυναίκες, «θωρακίζοντας όσα έχουμε πέτυχει ωράρια ή ιδιωτικότητα». Μάλιστα, η Ευρωβουλευτής περιέγραψε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι το 2017 «αν είχες άδεια μητρότητας, δεν μπορούσες να ψηφίσεις», καθώς «φαινόταν σαν να έλλειπες αδικαιολόγητα από τις επιτροπές και την ολομέλεια», ενώ «έπεφτες πάρα πολύ, επειδή δεν είχες τη δυνατότητα να ψηφίσεις».

«Αυτό διορθώθηκε τώρα σε αυτή τη θητεία» γνωστοποίησε η Ευρωβουλευτής, θεωρώντας ότι η πανδημία και οι αλλαγές που επέφερε, «δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να δουλεύουν από το σπίτι». Ειδικά για τις νέες τεχνολογίες και τις ψηφιακές δεξιότητες, αυτές αφήνουν τις γυναίκες «να μπουν σε ένα χώρο που έμοιαζε ανδροκρατούμενος» κατά την Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, όπου «μπορούν να καινοτομήσουν», καθώς υπάρχει «τεράστια ζήτηση σε δουλείες με ψηφιακές δεξιότητες» χωρίς την ανάλογη προσφορά.

«Οι ψηφιακές αυτές δεξιότητες μην μας τρομάζουν» συνέστησε η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε ΜΚΟ. Πρέπει να δημιουργήσουμε ισχυρά κίνητρα» για τις γυναίκες, όπως να δώσουμε δωρεάν πρόσβαση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Καϊλή χαρακτήρισε ως «ευκαιρία» τα νέα επαγγέλματα που αναδύονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως για τις νεαρές γυναίκες.

Ως προς τις προκαταλήψεις που δέχτηκε η ίδια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «μπορεί να δημιουργηθεί ένα κύμα συμπαράστασης που δεν υπήρχε στο παρελθόν» τόνισε με φόντο τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχτηκε η ίδια από συναδέλφους της. «Δεν είχαν πολιτικά επιχειρήματα επιτέθηκαν με υποτιμητικούς τρόπους σε μένα» σχολίασε η Ευρωβουλευτής, προσθέτοντας πως «παραμένουν στην πολιτική και κανένας δεν τους εγκάλεσε παρότι τους έθεσα στο πειθαρχικό της παράταξής μου».

Στον αντίποδα, η κ. Καϊλή παρατήρησε ότι υπάρχει πρόοδος και στον τρόπο που τα ΜΜΕ προσεγγίζουν τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να αλλάξουν οι γυναίκες». Εγώ όταν δέχτηκα αυτές τις επιθέσεις, αποφάσισα να ντύνομαι πιο διακριτικά για να είμαι πιο αόρατη και να ακούγεται τι λέω εξήγησε η Ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως «είπαμε ότι είμαστε ίσοι αλλά είμαστε διαφορετικοί».

Τέλος, ευχόμενη «ταχεία ανάρρωση» στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, όπως και οι κ. Γκάγκα και Ξενογιαννακοπούλου, η κ. Καϊλή μετέφερε το μήνυμα της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, όταν πληροφορήθηκε ότι η Ευρωβουλευτής απέκτησε μια κόρη. Στο «πως τα καταφέρνεις με τρία παιδιά στην πολιτική» σε τέτοια θέση ευθύνης της Ευρωβουλευτή, η κ. Γεννηματά απάντησε στην κ. Καϊλή πως «με πολύ καλή οργάνωση και συνεννόηση με τον σύντροφό σου».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκία: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την παρουσία των αμερικανικών F-15 στην Ελλάδα

Φρίκη στη Ρόδο: 8χρονη νοσηλεύεται μετά από καταγγελία για βιασμό

Τώρα ο Γρηγόρης Πετράκος θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους και δηλώνει: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης