ΕΠΑΛ Ευόσμου: Καταδικάστηκαν τρεις νεαροί για επεισόδια

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Καταδικάστηκαν τρεις νεαροί για επεισόδια

Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στα επεισόδια – Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή 

dikastirio_thessaloniki
Ένοχοι για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις ενήλικοι μαθητές, στους οποίους επεβλήθη ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι μαθητές, σύμφωνα με το GRTimes.gr, καταδικάστηκαν για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Η σύλληψη έγινε όταν εντοπίστηκαν να συμμετέχουν σε πορεία ομάδας αγνώστων που πετούσε πέτρες σε αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου που τελούσε υπό κατάληψη, την 1η Οκτωβρίου. «Σχόλασα από τη δουλειά και πήγα σχολείο. Είχε κατάληψη. και καθίσαμε για καφέ απέναντι. Μόλις άρχισαν να φεύγουν, οι μαθητές, φύγαμε και εμείς. Από το σπίτι πήρα το πατίνι μου. Πήγαμε βόλτα με έναν άλλους δύο που είχαν ποδήλατα. Είδαμε άτομα να τρέχουν και μόλις πήγαμε να φύγουμε μας σταμάτησαν για έλεγχο. Δεν συμμετείχα στα επεισόδια. Δεν είχα κάνει κάτι» ισχυρίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του.

«Καθόμουν έξω από την κατάληψη. Αρχικά δεν ήμουν στην πορεία αλλά μετά πήγα από περιέργεια. Δεν γνώριζα αυτούς που είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά και πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς. Δεν είχα κάνει τίποτα και με συνέλαβαν» ανέφερε ο δεύτερος.

«Ακολούθησα το συγκεντρωμένο πλήθος. Πήγα στο ΕΠΑΛ για να βρω τη ξαδέλφη μου επειδή υπέθεσα ότι ήταν εκεί. Ήμουν στη δουλειά και πήγα να δω τι γίνεται. Αρνούμαι τα επεισόδια. Ούτε πέταξα κάποιο αντικείμενο, ούτε βρήκαν πάνω μου κάτι» ισχυρίστηκε ο τρίτος κατηγορούμενος.


Ειδήσεις σήμερα:

Καμπανάκι από Τζανάκη: Πάμε για 3000 νεκρούς ως τα Χριστούγεννα αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Ο Τζόνσον κάνει πολυτελείς διακοπές στην Ισπανία εν μέσω κρίσης στη Βρετανία

Κρούσμα κορωνοϊού σε παίκτη της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης