Welt: «Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης»

Welt: «Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης»

«Σχεδόν καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν κατάφερε να τα πάει τόσο καλά μέσα στον κορωνοϊό όσο η Ελλάδα», αναφέρεται στο γερμανικό δημοσίευμα

tourismos_ar
Ύστερα από ένα επιτυχημένο τουριστικά καλοκαίρι, παρά την πανδημία, ρεπορτάζ στην Welt Online με τίτλο: «Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης», αναφέρεται στις θετικές επιδόσεις της χώρας μας. 

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα: «Σχεδόν καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν κατάφερε να τα πάει τόσο καλά μέσα στον κορωνοϊό όσο η Ελλάδα. Αυτό οφείλεται φέτος κυρίως στην τουριστική άνθηση». 

Στη θετική εικόνα της οικονομίας: «εκτός από τον τουρισμό, συμβάλλουν κι άλλοι παράγοντες, γεννώντας ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη της χώρας στα επόμενα χρόνια – που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορούσε να αντισταθμιστεί η ύφεση που είχε προκληθεί από την ευρωκρίση».

Εκτός όμως από τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό, «εξίσου σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις», αναφέρει ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος  της Βerenberg Bank. 

Η Welt παρατηρεί ότι «και οι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν τα πράγματα παρόμοια, έχοντας βελτιώσει πρόσφατα τις αξιολογήσεις για την Ελλάδα (…) Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επαινεί επίσης την κυβέρνηση».

Πηγή: DW

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος δακτύλιος από 25 Οκτωβρίου - Καραμανλής: Τέρμα οι χιλιάδες εξαιρέσεις, κομμένα όλα τα «παραθυράκια»

Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική - Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Αθηνά»

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο η απόφαση του ΣτΕ για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης