Έδωσε τους κωδικούς e-banking και έχασε 6.000 ευρώ

Έδωσε τους κωδικούς e-banking και έχασε 6.000 ευρώ

O απατεώνας έπεισε τη γυναίκα να του δώσει τους κωδικούς, δήθεν για να της καταθέσει χρήματα

laptop_hand
Σίγουρα θα μετάνιωσε που έβαλε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα για την πώληση των προϊόντων της μια Ελληνίδα σε περιοχή του Έβρου, καθώς αυτός που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της για να τα αγοράσει κατάφερε να αδειάσει τον τραπεζικό της λογαριασμό!

Την περασμένη Δευτέρα, ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης κατάφερε με διάφορα προσχήματα να πείσει την ανυποψίαστη γυναίκα να του δώσει τους κωδικούς του e-banking της, δήθεν για να καταθέσει τα χρήματα. Όμως, μόλις απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, μετέφερε από αυτόν σε άλλον το ποσό των 6.000 ευρώ. Η γυναίκα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Διδυμοτείχου και οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του απατεώνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με πλαστό SMS της πήρε 1.200 ευρώ

Ένας 27χρονος Ρουμάνος ήταν αυτός που έστειλε στις 28 Ιουλίου ένα SMS με το λογότυπο της τράπεζάς της σε μια 33χρονη κάτοικο Βόλου και την έπεισε ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός είχε απενεργοποιηθεί για λόγους ασφαλείας. Στο μήνυμα στο κινητό της υπήρχε ένα link που της ζητούσε να καταχωρήσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, αλλά μόλις η γυναίκα το χρησιμοποίησε, διαπίστωσε έντρομη ότι μεταφέρθηκαν 1.200 ευρώ από τον λογαριασμό της.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Βόλου, εξακριβώθηκε ότι τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στις τραπεζικές κάρτες του 27χρονου δράστη στη Ρουμανία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Μάλιστα, ενημερώθηκαν σχετικά και οι αρχές της Ρουμανίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Η θλιβερή εφηβεία της Έμιλι Ρατακόφσκι: Η εμμονή με την ομορφιά και οι ανάρμοστες συμπεριφορές

Η Φινλανδία αναστέλλει τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna σε νεαρούς άνδρες

Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στα ράφια - Δεν χρειάζεται πανικός 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης