Σεισμός στην Κρήτη: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» δίπλα στους σεισμόπληκτους Αρκαλοχωρίου

Σεισμός στην Κρήτη: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» δίπλα στους σεισμόπληκτους Αρκαλοχωρίου

Με εντολή του Μακαριώτατου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανταποκρίθηκε προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των πληγέντων και 8 τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου που έχει αναλάβει τη σίτιση των σεισμοπλήκτων

mko-apostoli__7_
Τη συμπάθεια και συμπαράσταση του στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι, εξέφρασε, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μεταβαίνοντας σήμερα, θέλοντας να βρεθεί σε περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος έφτασε λίγο μετά τις 11:10 στο Ηράκλειο,  στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης και κατευθύνθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. 

Ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο όπου συνομίλησαν για τα τρέχοντα προβλήματα και τις άμεσες προκύπτουσες ανάγκες των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου. Στη συνέχεια βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίο και τον Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνο Δήμτσα.
mko-apostoli__7_
mko-apostoli__1_
mko-apostoli__2_
Από την πρώτη στιγμή με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανταποκρίθηκε προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των πληγέντων και 8 τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου που έχει αναλάβει τη σίτιση των σεισμοπλήκτων.

Ακολούθησε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Αρκαλοχώρι όπου αφού τόνισε ότι στην Ελλάδα εύκολα λέμε τα μεγάλα λόγια και μετά ξεχνάμε, ότι η Εκκλησία δίνει το παράδειγμα στη συνέχεια υπογράμμισε:

«Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια, γιατί θα παρασυρθούμε. Εμείς στη Βοιωτία κουβαλάμε μία πείρα μεγάλη, που μας λέει ότι οι πρώτες ώρες μετά από έναν σεισμό είναι οι πιο δύσκολες, είναι εκείνες οι ώρες που κόβουνε την πορεία της ζωής μας, μας αλλάζουν τα προγράμματα, μας φέρνουν ξαφνικά πράγματα που δεν τα περιμέναμε και χρειάζεται ο άνθρωπος στήριξη ηθική και πνευματική προπάντων, αλλά και υλική. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, μέσα σε αυτή την ταραχή, είπαμε ότι αγαπάμε τους Κρήτες, ενδιαφερόμαστε για τους Κρήτες. Υποφέρουν και αυτοί όπως έχουμε υποφέρει εμείς άλλες φορές. Αυτή την ώρα, που αρχίζει ένας αγώνας αναστηλώσεως, πρέπει να βρεθούμε πλάι τους, για να τους τονώσουμε ψυχικά, να τους βοηθήσουμε υλικά όσο μπορούμε και να τους υποσχεθούμε κουράγιο – θα βοηθήσει ο Θεός, ώστε να ξαναφτιάξουμε αυτά που χάλασαν και να ξαναζήσουμε τη ζωή μας από την αρχή».
Κλείσιμο
mko-apostoli__3_
mko-apostoli__4_
mko-apostoli__5_
mko-apostoli__6_



Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: 16 αεροπορικές δεσμεύονται για την έγκαιρη αποζημίωση επιβατών σε περίπτωση ακυρώσεων

Χρέη πανδημίας: 36 - 72 δόσεις και σε οφειλές που δεν είχαν μπει σε αναστολή

Επίθεση με βιτριόλι: Όλοι οι διάλογοι στο δικαστήριο - Τι κατέθεσε η Ιωάννα για τον 40χρονο που είχε εμμονή η Έφη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης