To κίνημα των ΨΕΚ: Ταράζουν την Ελλάδα οι αρνητές των εμβολίων

To κίνημα των ΨΕΚ: Ταράζουν την Ελλάδα οι αρνητές των εμβολίων

Με προκάτ μηνύσεις και εξώδικα απειλούν γιατρούς, νοσηλευτές και δικαστές - Οριακά θα πιάσουμε το όριο του 1 εκατομμυρίου πρόσθετων εμβολιασμών - Η δημοσκόπηση της Marc δείχνει ότι αν ψήφιζαν οι «ψεκασμένοι», τότε θα είχαμε κυβέρνηση Τσίπρα, με αξιωματική αντιπολίτευση την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου

PSEKASMENOI_2
Φουντώνει το «κίνημα των αρνητών» πάσης φύσεως, τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στις σχολικές, στις νοσοκομειακές αλλά και τις δικαστικές αίθουσες. H παράνοια των αρνητών, που φτάνουν να απειλούν γιατρούς μέσα στις Εντατικές προκειμένου να επιβάλουν τους δικούς τους όρους νοσηλείας -αρνούμενοι τη διασωλήνωση ακόμα και σε οριακές καταστάσεις-, αλλά και τα τελευταία κρούσματα με μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών με την επίκληση προκάτ εξωδίκων και δήθεν «συμβάσεων», εντείνουν την ανησυχία μεταξύ γιατρών και εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι οι αρνητές εξαντλούν κάθε νομική δυνατότητα στο όριο της νομιμότητας, προκαλώντας ακόμα και εκταφές με εισαγγελική εντολή προκειμένου να αποδείξουν -για παράδειγμα- ότι ο νεκρός συγγενής τους δεν πέθανε από κορωνοϊό, αλλά από τη νοσηλεία που έλαβε για την αντιμετώπισή του. Την ίδια στιγμή, το «κίνημα των ψεκασμένων» συνεχίζει να αναπτύσσεται στο Διαδίκτυο, με προκάτ κείμενα μηνύσεων και «κλειστές» ομάδες, που αριθμούν πολλές χιλιάδες μέλη, παρά το «κυνήγι» από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από την εμφάνιση κιόλας του διαδικτυακού φαινομένου, εκατοντάδες είναι οι σελίδες που έχουν μπλοκαριστεί από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με τους διαχειριστές να εφευρίσκουν συνεχώς καινούριους τρόπους, προκειμένου να συνεχίσουν την παραπληροφόρηση του κοινού μέσα από κακόβουλα σχόλια και fake news. Μάλιστα, οι διαχειριστές των σελίδων αυτών έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν μια νέα ορολογία για να μη γίνονται άμεσα αντιληπτοί από τα «ψαχτήρια» της Δίωξης. Λέξεις όπως «εμβόλιο» και «μάσκα» έχουν αντικατασταθεί με τους όρους «μπόλι» και «φίμωτρο», ενώ σε άλλες περιπτώσεις, σελίδες που ήταν δημόσιες έγιναν ξαφνικά ιδιωτικές ή άλλαξαν την ονομασία τους.

marco_1
marco_2
marco_3


Η πολιτική συμπεριφορά των ανεμβολίαστων

Το 70% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί «ποτέ», σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Marc για το «protothema.gr», κάτι που σημαίνει ότι 1,5 εκατ. ενήλικοι θέλουν να αποφύγουν τον εμβολιασμό, ωστόσο οριακά η χώρα μπορεί να πιάσει το 1 εκατομμύριο πρόσθετων δόσεων που απαιτούνται για το «τείχος ανοσίας». Με δεδομένο ότι δεν έχει εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού, το ποσοστό των αρνητών δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και έχει τη «δεξιά» και την «αριστερή» πλευρά του, ακόμα κι αν συνυπολογίσει κανείς εκείνους που πέρασαν -βαριά ή ελαφρά- τον κορωνοϊό, οπότε δεν έχουν ακόμα λόγο για να εμβολιαστούν.

Η δημοσκόπηση είναι σαφής: Αν στην Ελλάδα ψήφιζαν μόνον οι ανεμβολίαστοι, τότε θα είχαμε κυβέρνηση Τσίπρα, με αξιωματική αντιπολίτευση την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ η Ν.Δ. θα περιοριζόταν σε ένα αναιμικό 13,6% - που, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, προσθέτει στις απώλειες που κατέγραψε το κυβερνών κόμμα λόγω των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου. Αν πάλι οι ανεμβολίαστοι σταματούσαν ως διά μαγείας να συμμετέχουν στα πολιτικά πράγματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κατέγραφε ένα θριαμβευτικό 53,8% στη δημοτικότητά της, βάζοντας υποψηφιότητα ακόμα και για αυτοδυναμία με συνθήκες απλής αναλογικής! Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο κύριος στόχος των αρνητών - μόνον το 19,8% αυτής της κατηγορίας έχει θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η δημοτικότητα του Κυριάκου Βελόπουλου εκτοξεύεται στο 45,5%!

Κλείσιμο
Οι εμβολιασμένοι θεωρούν σε ποσοστό 55,3% ότι η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση καλύτερα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους μη εμβολιασμένους είναι 17,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περίπου ίδια ποσοστά και στις δύο κατηγορίες: 26,4% στους εμβολιασμένους και 25,7% στους ανεμβολίαστους. Σύμφωνα με τους δημοσκόπους, οι «αρνητές» δεν έχουν ενιαία φωνή, αλλά καταγράφονται και στη δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος, ανεβάζοντας τα ποσοστά Βελόπουλου, ο οποίος έχει καταγραφεί ως ο πλέον «αξιόπιστος» αρνητής του πολιτικού προσωπικού, όπως και στην αριστερή - κάτι που εξηγεί την ανοχή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στις απόψεις Πολάκη για τα εμβόλια.

psek_02


Ο «Ελληνας αυτόχθονας ιθαγενής»

Ενα από αυτά τα «κλειστά γκρουπ», με 7,5 χιλιάδες μέλη, είναι ο «Ελληνας αυτόχθονας ιθαγενής», που απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα πρόσφατα, όταν μία ανεμβολίαστη φυσιοθεραπεύτρια, που αρνιόταν να μπει σε αναστολή και είχε μηνυθεί από τους προϊσταμένους της, ταμπουρώθηκε στο ΚΑΠΗ του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, φωνάζοντας το όνομα της ομάδας - για να υποστηρίξει ότι το κτίριο στο οποίο εργαζόταν υπάγεται στο... διεθνές δίκαιο και ήταν το προσωπικό της άσυλο. Η σελίδα δημιουργήθηκε αρχικά στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 ως «Ελληνες αυτόχθονες ιθαγενής» (με αυτή την ορθογραφία) - αλλά μερικούς μήνες αργότερα κάποιος πρόσεξε το λάθος.

Η περίπτωση της φυσιοθεραπεύτριας δεν είναι μοναδική - οι αρνητές που επικαλούνται δημόσια τον «Αυτόχθονα» αυξάνονται. Την περασμένη Τετάρτη, πατέρας-αρνητής από τη Θεσσαλονίκη... επέβαλε πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου του παιδιού του, επειδή δεν του επέτρεψε την είσοδο χωρίς μάσκα και αποτέλεσμα από self test. Ο γονέας, μετά το επεισόδιο, εμφανίστηκε ξανά στο σχολείο, όπως είπε για να «κάνει επίδοση της σύμβασης των Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών, με ένα διαβιβαστικό και με τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε για να συνεχίσει στην επιβολή του προστίμου» για την παράβαση, όπως είπε, που έκανε η διευθύντρια του σχολείου. Οπως αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας αλλά και του site που διαθέτουν στο Διαδίκτυο, η ομάδα δημιουργήθηκε «για να σας παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με την ανάκληση αντιπροσώπευσης - πληρεξουσιότητας.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες πώς λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα σήμερα, πώς σε κλέβουν μέσα στη χώρα σου και πόσο εύκολο είναι να βάλεις ένα τέλος σε όλα αυτά. Σας παρέχονται επίσης όλα τα απαραίτητα έγγραφα που είναι απαραίτητα για τις νομικές ενέργειες». Και ο νοών νοείτω...

5363395


Οι 120.000 άνθρωποι «χωρίς μπόλι»

Μπορεί οι Αυτόχθονες να βρήκαν χάρη στους πιστούς τον δρόμο προς τη δημοσιότητα, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι -όπως το «Μαγαζιά χωρίς μπόλι». Το προφίλ της σελίδας εμφανίστηκε στο Facebook στις 6 Ιουλίου 2021 και από τότε μέχρι σήμερα τουλάχιστον τρεις φορές εντοπίστηκε και μπλοκαρίστηκε από τον μηχανισμό «εξόντωσης» της ΕΛ.ΑΣ. Στην αρχή, οι διαχειριστές της σελίδας επιχείρησαν να εμφανιστούν ως μια ομάδα που αρνιόταν την απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους, όμως πολύ γρήγορα εξελίχθηκαν σε ένα ακόμα ψηφιακό προπύργιο των πάσης φύσεως αρνητών.

Μέσα σε 8 ημέρες από τη λειτουργία της, όπως ανέφερε σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα ένας από τους διαχειριστές, η ραγδαία αναπτυσσόμενη ομάδα αριθμούσε 80.000 μέλη: «Αυτό που κάνουμε είναι να στηρίζουμε την ελεύθερη επιλογή και να μην προτρέπουμε κανέναν άνθρωπο να πάει ή να μην πάει να εμβολιαστεί. Κανένας δεν μπορεί να διαχωρίζει τον λαό σε εμβολιασμένους και μη». Ο «πρώτος γύρος» της σελίδας «Μαγαζιά χωρίς μπόλι» διήρκεσε σχεδόν έναν μήνα και είχε φτάσει στο σημείο να ακολουθείται από 120.000 ανθρώπους.

Στη συνέχεια άλλαξε όνομα και μετονομάστηκε σε «Μαγαζιά χωρίς μπόλι τα καλέσματα», που όμως δεν είχε κι αυτή καμία τύχη, καθώς γρήγορα εντοπίστηκε και «κατέβηκε» για άλλη μια φορά από τους αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. Οι διαχειριστές, όμως, δεν πτοήθηκαν και δημιούργησαν και τρίτη σελίδα στις 12 Αυγούστου, με το όνομα «Μαγαζιά χωρίς μπόλι». Η 3η και φαρμακερή. Οπως ανέφεραν μάλιστα και στην πρώτη ανάρτηση που έκαναν από το νέο διαδικτυακό τους περιβάλλον, όσες σελίδες και αν τους ρίξουν, εκείνοι θα ανοίγουν την επόμενη.

Σήμερα, η συγκεκριμένη ομάδα του Facebook έχει μετατραπεί σε κοινότητα με ενεργά 12.000 μέλη, ενώ συνολικά ακολουθείται από 30.000. Προκειμένου να ισχυροποιήσουν όσο μπορούν τη διαδικτυακή τους παρουσία, οι διαχειριστές επικοινωνούν με τα μέλη τους και μέσω σελίδων που έχουν φτιάξει σε άλλα Μέσα. Υπό τον φόβο ενός νέου μπλοκαρίσματος από το Facebook, όλες οι ψεκασμένες σελίδες έχουν ξεκινήσει και δημιουργούν ομάδες επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω WhatsApp και Telegram. Αλλοι πάλι έχουν στραφεί στο κοινωνικό δίκτυο MeWe, που θεωρείται από πολλούς ότι είναι το μέλλον της κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Το MeWe διαφημίζεται ως η «αντι-Facebook» πλατφόρμα που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η πλατφόρμα «ανέβηκε» το 2016 και αυτή τη στιγμή έχει κάτι παραπάνω από 15,5 εκατ. μέλη. Στο κοινωνικό δίκτυο η ονομασία της αντιεμβολιαστικής ομάδας είναι «Μαγαζιά χωρίς μπόλι Official».

5363460


«Eμβολιασμος; Δολοφονία εκ προθέσεως»!

Στο μικροσκόπιο έχει μπει πολλές φορές και η ιδιωτική σελίδα «ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ», η οποία δημιουργήθηκε στις 30 Ιουλίου 2021 και αυτή την ώρα έχει 17.700 μέλη. Σύμφωνα με τους διαχειριστές, η ομάδα δημιουργήθηκε «ως μία όαση ΑΛΗΘΕΙΑΣ για να σωθούν πιθανόν άλλοι συνάνθρωποι που αγνοούν τους κινδύνους από τα εμβόλια. Στην ομάδα αυτή θα βρίσκετε ενημέρωση και τρόπους αντίστασης στις νέες μορφές δικτατορίας και ελέγχου των πολιτών». Εκτός από ιδιωτική σελίδα, η ομάδα διαθέτει και δημόσιο προφίλ με την ίδια ονομασία, με 3.000 μέλη.

Με σύνθημα «Διαφωνούμε σε όλες τις υποχρεωτικότητες και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας», η δημόσια ομάδα στο Facebook «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ 2» έχει καταφέρει μέσα σε 9 εβδομάδες από τη δημιουργία της να προσελκύσει το ενδιαφέρον 32.200 ανθρώπων που έχουν εγγραφεί σε αυτήν. Στη σελίδα όπως και σε άλλες παρόμοιου περιεχομένου κυκλοφόρησε πρόσφατα μέχρι και λίστα με ονόματα από θύματα δήθεν των εμβολιασμών. Η καταγραφή, όπως υποστηρίζεται στο κείμενο που αναρτήθηκε, έγινε «μέσα από περιστατικά που έτυχε να μάθουμε από στόμα σε στόμα, από καταγγελίες συγγενών των θυμάτων, από φίλους των θυμάτων και από επικοινωνία μέσω Ιντερνετ με τις τοπικές κοινωνίες. Ολοι σχεδόν οι θάνατοι από τα εμβόλια δεν καταγράφονται πουθενά επίσημα, μόνο στη συνείδησή μας και στην ψυχή μας. Αυτές οι άδικα θυσιασμένες ψυχές στον βωμό του κέρδους, θα γίνουν εφιάλτες αιωνίως για αυτούς που τους ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ και με ΔΟΛΟ».

Ως ενημερωτικός και ψυχαγωγικός αναφέρεται ο σκοπός του γκρουπ «Παρενέργειες Εμβολίων Covid Ελλάδα - Covid vaccine side effects Greece». Μια ιδιωτική ομάδα που από τις 6 Απριλίου 2021 που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα παρακολουθείται από 10.600 μέλη. Η σελίδα, όπως εξηγούν οι διαχειριστές, προκειμένου να ξεφύγουν από μπλοκαρίσματα και αναφορές, «δεν έχει σκοπό να επηρεάσει την απόφασή σας να εμβολιαστείτε. Γι’ αυτήν την απόφαση πρέπει να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό. Παρακαλώ μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία. Μην μπαίνετε σε αντιπαραθέσεις για τα εμβόλια ή για άλλα θέματα που αφορούν την πανδημία, κρατήστε τις απόψεις σας για εσάς. Ας κρατήσουμε όσο μπορούμε την ομάδα καθαρή με εμπειρίες και όχι απόψεις και αντιπαραθέσεις».

Στη σελίδα, όμως, η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει, με τους δημιουργούς της να αναρτούν συνεχώς και νέα μηνύματα: «Παρακαλώ να περιορίσετε τις δημοσιεύσεις σε θέματα παρενεργειών εμβολίων Covid. Αποφύγετε συνδέσμους που μπορούν να χαρακτηριστούν “συνωμοσιολογικοί” έτσι ώστε να αποφύγουμε το κλείσιμο της ομάδας. Παρακαλώ να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι και περιγραφικοί μπορείτε. Αν δεν μπορείτε να βάλετε όνομα δεν πειράζει, αρκεί να υπάρχουν άλλα στοιχεία, όπως ηλικία, εμβόλιο, διάστημα παρενεργειών».

Ομάδες κρούσης από την εποχή των ταυτοτήτων

Στον αντιεμβολιαστικό τους οίστρο, πολλοί φτάνουν στο σημείο να αναβιώνουν διαδικτυακές ομάδες από το μακρύ παρελθόν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την ομάδα «Οχι στη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα - balanthsberoia» η οποία είχε δημιουργηθεί το 2011, με 150.000 μέλη. Η σελίδα ήταν «κατά της νέας τάξης πραγμάτων και του μικροτσίπ στο χέρι».

Για καιρό παρέμενε ανενεργή, μέχρι που κάποιος από τους διαχειριστές της, προφανώς αρνητής, αποφάσισε να συνεχίσει το έργο της αλλάζοντας απλά το αντικείμενο του ενδιαφέροντός της. Ετσι, από το μικροτσίπ στο χέρι φτάσαμε στο εμβόλιο, στη μάσκα και στην άρνηση της διασωλήνωσης, με τα 150.000 μέλη να εξακολουθούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ενεργά.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Ηράκλειο ο Χρήστος Στυλιανίδης μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός ένας από τους τρεις εγκλωβισμένους στο Αρκαλοχώρι - Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ σπεύδει για απεγκλωβισμούς

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Πανικόβλητος πετάχτηκε ο κόσμος στους δρόμους - Ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης