Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ζητούν μαθητές της Σαμοθράκης: Η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου
Τον περασμένο Ιούνιο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης έγραψαν και έστειλαν στο Βρετανικό Μουσείο μια επιστολή - Οι σκέψεις τους θα μεταφερθούν στο αρμόδιο τμήμα
Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης έγραψαν και έστειλαν στο Βρετανικό Μουσείο μια επιστολή, στην οποία επιχειρηματολογούσαν υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού έφτασε στο σχολείο η επίσημη απάντηση του Βρετανικού Μουσείου η οποία απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά και τα ευχαριστεί για την κίνησή τους και αναφέρει πως οι σκέψεις τους θα μεταφερθούν στο αρμόδιο τμήμα του Μουσείου.
Ακολουθεί η απάντηση από το Βρετανικό Μουσείο:
Το 1803 και το 1812 τα πολυάριθμα γλυπτά από τον Παρθενώνα μεταφέρθηκαν στη Βρετανία και από τότε βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Οι προσπάθειες της Ελλάδας για την επιστροφή τους ξεκίνησαν δυναμικά το 1983 έπειτα από πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».