Ο FDA εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις της Pfizer: «Πράσινο» μόνο για άτομα 65 ετών και άνω και ευάλωτες ομάδες

Ο FDA εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις της Pfizer: «Πράσινο» μόνο για άτομα 65 ετών και άνω και ευάλωτες ομάδες

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θέλει να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό ήδη από αυτήν την εβδομάδα, εν αναμονή της άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

fda
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξουσιοδότησε τον εμβολιασμό με τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer και BioNTech για την Covid-19 για άτομα 65 ετών και άνω και ευάλωτες ομάδες.

Η απόφαση του FDA έρχεται μετά από μια 8ωρη συνάντηση του Οργανισμού τις πρηγούμενες ημέρες, όπου μια ομάδα εξωτερικών εμπειρογνωμόνων συζήτησε και ψήφισε την εφαρμογή του εμβολίου της Pfizer για να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια και τα Σχετικά Βιολογικά Προϊόντα ψήφισε κατά 16-2 κατά της διανομής των εμβολίων σε Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω, πριν υιοθετήσει ομόφωνα ένα εναλλακτικό σχέδιο χορήγησης τρίτων δόσεων σε ηλικιωμένους Αμερικανούς και σε εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες εάν προσβληθούν από τον κορωνοϊό.



Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θέλει να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό ήδη από αυτήν την εβδομάδα, εν αναμονή της άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα η Pfizer αναφέρθηκε σε μια μελέτη παρατήρησης στο Ισραήλ που έδειξε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου, όταν η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αυξήθηκε σε όλη τη χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλική Μιλλούση - Λευτέρης Πετρούνιας: Παντρεύονται το Σάββατο

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά - αυξήσεις και πότε - Ξεκινούν οι πληρωμές του Οκτωβρίου

Τα «προφητικά» λόγια της άτυχης Δώρας πριν την δολοφονία - «Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις» είχε πει στην ξαδέλφη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK