Πάτρα: «Συγκρατημένα αισιόδοξοι» οι γιατροί για τον εξάχρονο Φώτη

Πάτρα: «Συγκρατημένα αισιόδοξοι» οι γιατροί για τον εξάχρονο Φώτη

Τι λεει στο protothema.gr στενό συγγενικό του πρόσωπο - Σήμερα οι γιατροί θα ελέγξουν τις εγκεφαλικές του λειτουργίες και θα κρίνουν αν επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν

patra_kart
Στιγμές αγωνίας εξακολουθούν να επικρατούν για την πορεία της υγείας του 6χρονου Φώτη που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ παρακολουθούσε αγώνες καρτ. Για ακόμη ένα 24ωρο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων και εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, όμως υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης.

Όπως δήλωσε στενό συγγενικό πρόσωπο του παιδιού στο protothema.gr, η αγωνία για τον μικρό Φώτη δεν έχει απομακρυνθεί, ωστόσο «οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι», λόγω της σταθεροποίησης που παρουσιάζει η κατάσταση του 6χρονου. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος έλεγχος στις εγκεφαλικές λειτουργίες του παιδιού για να ληφθούν ενδείξεις με τις οποίες θα διαπιστωθεί πώς αντιδρά ο οργανισμός του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μαγνητική εγκεφάλου, με το παιδί να παραμένει διασωληνωμενο. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα τόσο του ελέγχου όσο και της μαγνητικής είναι θετικά, τότε και μόνο τότε, θα επιχειρηθεί να ξυπνήσει το παιδί.

Υπενθυμίζεται πως το παιδί μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα καρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο 13ο «Patras International Circuit for Kart» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης.

Οι γιατροί διασωλήνωσαν αμέσως τον μικρό Φώτη, ενώ οι γονείς του, οι οποίοι έχουν άλλα δύο κοριτσάκια, δεν έχουν φύγει ούτε λεπτό από το πλευρό του παιδιού τους, με την αγωνία τους να κορυφώνεται όσο το βλέπουν διασωληνωμένο.

Κλείσιμο
Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τον τραυματισμό του 6χρονου παιδιού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων ήταν μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές των αγώνων προχώρησαν στην εξής ανακοίνωση: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Σημειώνεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια είχε σημειωθεί ακόμα ένα ατύχημα στην ίδια πίστα καρτ της Πάτρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Efood: Το Cambridge, η «χρυσή» ιδέα και ο ψηφιακός ακτιβισμός

Πόλα Τζόουνς: Γιατί η «κατήγορος» του Μπιλ Κλίντον τα βάζει τώρα με τη Μόνικα Λεβίνσκι

Τομ Φορντ: Πέθανε ο 72χρονος σύζυγος του - Ήταν μαζί τα τελευταία 35 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης