Λασίθι: Λαθροκυνηγός άνοιξε... πυρ εναντίον θηροφυλάκων!

Λασίθι: Λαθροκυνηγός άνοιξε... πυρ εναντίον θηροφυλάκων!

Παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία λίγο αργότερα - «Νόμιζα ότι ήταν ληστές», είπε

imagehandler
Με κίνδυνο της ζωής τους έβαλαν τέλος στην δράση ενός λαθροκυνηγού οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Λασιθίου που τον εντόπισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου να θηρεύει παράνομα λαγούς με χρήση προβολέα, στην περιοχή Τέρτσα του Δήμου Βιάννου Ηρακλείου.

Δύο από τους θηροφύλακες ζήτησαν από τον δράστη να σταματήσει και να τους παραδώσει το δίκαννο όπλο του, τον προβολέα και ένα σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του, όμως εκείνος δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον του ενός χωρίς να τον πετύχει και στην συνέχεια και εναντίον του άλλου, ο οποίος στάθηκε τυχερός καθώς το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε!

Ο λαθροθήρας τράπηκε σε φυγή και οι θηροφύλακες τον καταδίωξαν, όμως στους ξέφυγε πηδώντας από ένα πρανές ύψους τριών μέτρων και κρύφτηκε μέσα σε μια ρεματιά, όπου δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν. Στο αστυνομικό τμήμα Βιάννου, όπου οι θηροφύλακες παρέδωσαν το όπλο και τον προβολέα, εξακριβώθηκε ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει και δεύτερη φορά, όπως έδειχνε ένα σημάδι από τον επικρουστήρα στο δεύτερο φυσίγγιο!

Παρά τις αναζητήσεις για τον δράστη, εκείνος κατάφερε να διαφύγει. Όμως, λίγες ώρες αργότερα παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε επειδή νόμιζε ότι οι θηροφύλακες ήταν… ληστές! Σε βάρος του, πάντως, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοχρησία και παράνομη θήρα με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ο ευρωστρατός: Η απάντηση των Βρυξελλών στη συμφωνία AUKUS

Επίθεση με βιτριόλι: Οργή από την Ιωάννα για τα όσα υποστηρίζει ο 40χρονος

Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για την γ' δόση εμβολίου - Ποιες είναι οι επόμενες πληθυσμιακές ομάδες που θα λάβουν SMS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης