Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου - Απορρίφθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου - Απορρίφθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής

To Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αίτημα 304 πολιτών να «παγώσουν» οι εργασίες

stathmos-veniozelou
Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, 304 πολίτες ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες.

Η σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε σήμερα το πρωί. ΤΣύμφωνα με το  GRTimes.gr, το Δικαστήριο έκρινε ότι  «Δεν υφίσταται προσβολή προσωπικότητας επειδή η διενέργεια των εργασιών στηρίζεται σε νομίμως ειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης (του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου). Η νομιμότητα αυτών των αποφάσεων κρίθηκε από την ολομέλεια του ΣτΕ». Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας η συζήτηση ενώπιον της Προέδρου Υπηρεσίας, κατά την οποία οι αιτούντες, δια των συνηγόρων τους, έκαναν λόγο για «προσβολή της προσωπικότητάς τους», ισχυριζόμενοι ότι θίγεται το «δικαίωμά τους να απολαμβάνουν το μνημείο ακέραιο και αυθεντικό».

Αντικρούοντας τους παραπάνω ισχυρισμούς, οι νομικοί εκπρόσωποι της «Αττικό Μετρό» και της αναδόχου εταιρείας, χαρακτήρισαν ως «νόμω αβάσιμο» το παραπάνω αίτημα και τόνισαν την παντελή έλλειψη κινδύνου του δικαιώματος που επικαλούνται οι 304 πολίτες. Υποστηρίχθηκε δε, ότι εάν γίνει δεκτή η προσωρινή διαταγή και «παγώσουν» οι εργασίες τίθενται σε κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα και οι χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση του έργου εν συνόλω.

Πρόσθετη παρέμβαση για την απόρριψη του αιτήματος άσκησαν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Μέθυσε και αυνανιζόταν μπροστά σε ανήλικες στην Κάρυστο

Νικολέττα Ράλλη: «Η μητρότητα με έχει κάνει πιο αυστηρή» - Δείτε βίντεο

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κακιά Θάλασσα Κερατέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης