11η Σεπτεμβρίου: Μνημόσυνο στη Χίο για τα θύματα των Δίδυμων Πύργων - Δείτε φωτογραφίες

11η Σεπτεμβρίου: Μνημόσυνο στη Χίο για τα θύματα των Δίδυμων Πύργων - Δείτε φωτογραφίες

Όλη την εβδομάδα βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη Χίο -  Παρόντες τοπικοί άρχοντες του νησιού και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης

mnimosyno_gia_didymoys_pyrgoys_1

Μνημόσυνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου τέλεσε σήμερα στη Χίο ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ανήμερα της μαύρης επετείου του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους στην Νέα Υόρκη.

Παρουσία τοπικών αρχών αλλά και Χιωτών ομογενών ο Μητροπολίτης Χίου, στην μνήμη των θυμάτων, τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό του ακριτικού νησιού μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στην Αμερική. Επιπλέον, στην τελετή ήταν και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

PHOTO-2021-09-11-16-12-40
PHOTO-2021-09-11-16-13-27
PHOTO-2021-09-11-16-14-01

Αρχιερατικό συλλείτουργο


Θυμίζουμε ότι στη Χίο βρισκόταν όλη την εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος . Πριν την αναχώρηση για την Αμερική, όπου πραγματοποιήθηκε χθες παραμονή της μαύρης επετείου του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν, εσπερινός και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας όπου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος , στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, την ημέρα εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, συνλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Χίου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.


Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος στην ομιλία του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στο ρόλο των Χιωτών ναυτικών ανά τον κόσμο δωρίζοντας βιβλία και συγκεκριμένα την επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χίου καθώς και το έργο της Αθηνάς Ζαχαρού – Λουτράρη για τον Κων/νο Κανελλάκη, αφού όπως τόνισε τα βιβλία έχουν για εκείνον τη μέγιστη αξία.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στο πώς διατηρείται ζωντανός ο Ελληνισμός στο εξωτερικό, εξήρε το έργο του Μητροπολίτη Χίου ανέφερε ότι νιώθει Χιώτης, ενώ δώρισε στον Μητροπολίτη Χίου ένα εγκόλπιο ζητώντας του να το φοράει στο στήθος του και να προσεύχεται για τους Έλληνες που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στο επίκεντρο οι νέοι και η απασχόληση - Παρεμβάσεις και για τις ανατιμήσεις

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Ψάχνουν διασυνδέσεις με κυκλώματα ναρκωτικών έως την Λατινική Αμερική

Επίθεση με βιτριόλι: Τα στοιχεία που δείχνουν την εμμονή της Έφης με την Ιωάννα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης