Στη σύλληψη μιας μητέρας 43 ετών από τα Χανιάπροχώρησαν οι Αστυνομικές αρχές, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκε να υποβληθεί το παιδί της σε ιατρική πράξη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο.
Όπως αναφέρουν πηγές, το 15χρονο παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του και από τα Χανιά χρειάστηκε να διακομιστεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα ότι είναι απαραίτητο να προβούν σε συγκεκριμένη ιατρική πράξη και συγκεκριμένα να τραβήξουν με ένεση υγρό από την καρδιά λόγω φλεγμονής, εκείνη αρνήθηκε με τους γιατρούς να προσπαθούν να της εξηγήσουν την αναγκαιότητα της πράξης και να της ζητούν να συνεργαστεί.
«Για οποιαδήποτε διαδικασία ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Αν κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου παρεμβαίνει ο εισαγγελέας», δήλωσε για το περιστατικό η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη.
Η 43χρονη επέμεινε ωστόσο με αποτέλεσμα να συλληφθεί ωστόσο ένιωσε έντονη αδιαθεσία και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.