Το μοντέλο με την κόκα: Στο πλευρό της Αφροδίτης, ο σύντροφός της και η Βιλέγκας

Το μοντέλο με την κόκα: Στο πλευρό της Αφροδίτης, ο σύντροφός της και η Βιλέγκας

Κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη ότι δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει διακίνηση ναρκωτικών - Αθώο δήλωσε στην απολογία του το 31χρονο μοντέλο, που κατηγόρησε για όλα τον Αραβα πρώην σύζυγο, χωρίς όμως να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
aphrodite_mparmpa_art
Μέσα από το κελί των Φυλακών Κορυδαλλού και περιμένοντας τα αποτελέσματα από την πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε για αποτυπώματα, DNA και το ενδεχόμενο παραβίασης του θηριώδους Land Rover, η Αφροδίτη Μπάρμπα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώα και ότι τα 35 φιξάκια κοκαΐνης τα «φύτεψε» ο Αραβας πρώην σύζυγός της για να την εκδικηθεί. Μια εκδοχή που την ανέπτυξε αναλυτικά στην απολογία της χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα για να αποφύγει την προφυλάκιση.

«Πιστεύω πως είναι στημένο. Υποψιάζομαι ότι είναι ο πρώην άνδρας μου με τον οποίο έχω πολλές διαφορές όλα αυτά τα χρόνια», υποστήριξε το 31χρονο μοντέλο, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αστυνομικός έλεγχος να μην έγινε τυχαία, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Στο πλευρό της, καταθέτοντας μάλιστα ως μάρτυρας υπεράσπισης στην ανακρίτρια, είναι το μοντέλο από τη Βενεζουέλα και κολλητή της φίλη Βάσω Βιλέγκας, με την οποία είχε ραντεβού στη Γλυφάδα προκειμένου να μεταβούν σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Ο σύντροφός της, επιχειρηματίας Μενέλαος Σκουλούδης, στην εταιρεία του οποίου εργαζόταν, κατέθεσε υπέρ της δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητά της, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η 31χρονη φοβόταν τον πρώην σύζυγό της.

Όλη η απολογία

Η Μπάρμπα έμεινε για επτά ολόκληρες ώρες μέσα στο γραφείο της ανακρίτριας και προσπάθησε τόσο με το απολογητικό της υπόμνημα όσο και με την κατάθεσή της να τα ρίξει όλα στον πρώην σύζυγό της. Ομως δεν έπεισε.

«Είμαι πολύ σοκαρισμένη. Οταν με σταμάτησαν κατέβηκα από το αμάξι χωρίς να έχω κανέναν φόβο και χωρίς να μου το ζητήσουν γιατί δεν είχα κάτι να κρύψω. Δεν ζήτησα ποτέ από τη φίλη μου στο τηλέφωνο τη Βάσω Βιλέγκας να ζητήσει δικηγόρο και ήμουν ήρεμη στο τηλέφωνο. Πιστεύω ότι όλο αυτό είναι στημένο. Υποψιάζομαι ότι είναι ο πρώην άνδρας μου, με τον οποίο έχω πολλές διαμάχες όλα αυτά τα χρόνια. Δεν δέχεται τον χωρισμό μου και θεωρεί ότι θα είμαι πάντα κτήμα του.

Είχα πάει ένα ταξίδι στη Μύκονο 28 με 30 Μαΐου του 2021 για να βοηθήσω τα δύο αδέρφια μου που εργάζονται εκεί. Στο νησί ήμουν παρέα με έναν φίλο μου, με τον οποίο έχω προσωπική σχέση, και κάποιος φωτογράφος μας απαθανάτισε και τις έστειλε στον πρώην άνδρα μου. Αυτές οι φωτογραφίες που αποτύπωναν σε κοντινό πλάνο το πρόσωπό του μου τις προώθησε στο κινητό της κόρης μου ο πρώην σύζυγος μου, λέγοντάς μου στα αγγλικά: “Είσαι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στη ζωή μου, σου εύχομαι να έχεις έναν μίζερο θάνατο και θα σε γ@@@ εσένα και τον σύντροφό σου, όταν έχω την ευκαιρία. Στο υπόσχομαι”.
afroditi_mparmpa
Αυτό μου το έστειλε όταν ο ίδιος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Επίσης, κόλλησε την κόρη μου COVID εν γνώσει του, πάνω από 15 υπαλλήλους, εκ των οποίων η μία πέθανε, εμένα και τη μητέρα μου. Δεν ήταν το πρώτο απειλητικό μήνυμα που μου είχε στείλει, αλλά ποτέ δεν μου είχε πει τέτοια λόγια. Στα προηγούμενα μηνύματα με έβριζε και έλεγε ότι δεν ήθελε να με ξαναδεί εμένα και το παιδί και ότι δεν θέλει να δει τη μικρή αν δεν γυρίσω κοντά του.

Πιστεύω ακόμη ότι ένας λόγος που ήθελε να με εκδικηθεί είναι το γεγονός ότι μίλησα για τη σχέση μας και τη συμπεριφορά του στην τηλεόραση και ότι αναπαρήχθη και από άλλα Mέσα για αρκετά έτη, ακόμη και πρόσφατα, πριν τη σύλληψή μου. Πιστεύω ότι την ενέργειά του σε βάρος μου προκάλεσε το γεγονός ότι ένιωθε αδύναμος όντας στο νοσοκομείο και δεν άντεξε ο εγωισμός του ότι είδε εμένα να είμαι καλά με άλλον στη Μύκονο. Διατηρώ δεσμό με τον Μενέλαο Σκουλούδη τρία χρόνια, από όσο γνωρίζω ο πρώην μου δεν γνώριζε αυτό τον δεσμό γιατί δεν μου το είχε αναφέρει. Ο πρώην μου με παρακολουθούσε πάντα αλλά ποτέ δεν μου ανέφερε κάτι για τον Μενέλαο».

Αναφερόμενη στο θηριώδες τζιπ είπε ότι «το όχημά μου το σταθμεύω στον δρόμο απέναντι από το σπίτι μου ή στη διπλανή οδό όπου υπάρχει ένα χωράφι. Κατά την απουσία μου στην Ιο, το αυτοκίνητό μου ήταν σταθμευμένο και δεν έχει συναγερμό.

Έχω δεύτερο κλειδί τοποθετημένο στη θήκη “τεμπέλη”», ενώ για τα 35 φιξάκια της «λευκής κυρίας» που βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα ισχυρίζεται: «Δεν γνωρίζω τι περιέχεται στις συσκευασίες που κατασχέθηκαν από το αυτοκίνητό μου και δεν γνωρίζω αν είναι ναρκωτικά. Ξέρω τη διαδρομή και το σημείο στο οποίο με συνέλαβαν γίνεται μόνιμα έλεγχος της Αστυνομίας. Και θα το απέφευγα αν όντως ήμουν ένοχη για την πράξη για την οποία με κατηγορείτε. Στον χώρο της μόδας έχω δει χρήση ναρκωτικών και ζωές να καταστρέφονται και πάντοτε τα απέφευγα.

Δεν γνωρίζω αν ο έλεγχος ήταν τυχαίος. Οι αστυνομικοί ήταν αρχικά σταθμευμένοι στην οδό Ανθέων, απέναντι σχεδόν από τα Lidl, σε παράδρομο και όταν με είδαν να περνάω από μπροστά τους και σταμάτησα στο κόκκινο φανάρι, ξεκίνησα και με ακολούθησαν όταν διέσχιζα τη Βουλιαγμένης και μπήκα στη Λαμπράκη. Δηλαδή οι αστυνομικοί που με ήλεγξαν δεν βρίσκονταν στο σημείο όπως σας είπα παραπάνω που συνήθως γίνεται μπλόκο της Αστυνομίας».
aphrodite_mparmpa_in
Η Αφροδίτη Μπάρμπα οδηγείται για να απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης
Μάλιστα αναφέρθηκε και στο ραντεβού που είχε εκείνο το βράδυ με τις φίλες της. «Εκείνο το βράδυ ξεκίνησα με το αυτοκίνητό μου μάρκας Land Rover από το σπίτι μου στην Ανω Γλυφάδα με σκοπό να μεταβώ αρχικά σε ζαχαροπλαστείο στη Γρηγορίου Λαμπράκη για να παραλάβω την παραγγελθείσα τούρτα γενεθλίων για την αδερφική μου φίλη Βάσω Βιλέγκας και στη συνέχεια να τη συναντήσω προκειμένου να μεταβούμε με το δικό μου όχημα στο εστιατόριο “Ιθάκη” στη Βουλιαγμένη. Στο εν λόγω εστιατόριο, η Βιλέγκας είχε κάνει κράτηση για τα γενέθλιά της και οργάνωσε δείπνο πέντε ατόμων. Θα ήμασταν εγώ, η αδερφή μου έγκυος στον 6ο μήνα και δύο άλλες φίλες της».

Η κατάθεση της Βιλέγκας

Η κολλητή της φίλη από τη Βενεζουέλα που στέκεται στο πλευρό της και βρέθηκε και στο αστυνομικό τμήμα κατέθεσε ότι «η κατηγορούμενη είναι κολλητή μου φίλη εδώ και δέκα χρόνια. Εκείνη την ημέρα ήταν τα γενέθλιά μου και είχα κλείσει ένα τραπέζι στο κέντρο “Ιθάκη” που βρίσκεται στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Για να μεταβούμε στο εστιατόριο, είχα κανονίσει με μια φίλη μου να έρθει σπίτι μου. Θα άφηνε το αυτοκίνητό της και με το δικό μου να πάμε μέχρι την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου της Γλυφάδας και εκεί θα περνούσε η Αφροδίτη να μας πάρει για να πάμε όλες μαζί στο εστιατόριο.
Κλείσιμο
vaso_vilegas
H Βάσω Βιλέγκας ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Aφροδίτης Μπάρμπα, ενώ κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης
Όσο ήμασταν καθ’ οδόν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τη σταμάτησαν για έλεγχο. Ηταν πολύ ήρεμη και χαριτολογούσε ότι γι’ αυτόν τον λόγο θα αργήσει. Μου μιλούσε σε ανοικτή ακρόαση και άκουσα μια φασαρία και τη ρώτησα πού βρισκόταν. Μου απάντησε ότι βρισκόταν κοντά στα γραφεία του πρώην συζύγου της τα οποία είναι κοντά στο γυμναστήριο Holmes της Γλυφάδας, δεν θυμάμαι τον δρόμο αλλά ξέρω ότι εκεί συνήθως έχει μπλόκο της Αστυνομίας. Κατευθύνθηκα προς τα εκεί αλλά όταν έφθασα δεν υπήρχε κανένας.

Σε τρία λεπτά είδα στο αντίθετο ρεύμα να κατεβαίνει το αυτοκίνητο της Αφροδίτης, οδηγούμενο από αστυνομικό και δύο περιπολικά σε ένα εκ των οποίων βρισκόταν η Αφροδίτη, αλλά και δύο μηχανές. Τους ακολούθησα ως το αστυνομικό τμήμα, πρόλαβα να της μιλήσω την ώρα που την κατέβαζαν από το περιπολικό με χειροπέδες. Ηταν πολύ σοκαρισμένη και μου είπαν ότι βρήκε ένα σακουλάκι κάτω από το κάθισμά της και ότι το έκανε σίγουρα ο άλλος, εννοώντας τον πρώην σύζυγό της. Μου είπε επίσης να πω στον Μενέλαο, τον σύντροφό της, να της βρει δικηγόρο. Πριν φύγω από το τμήμα, η Αστυνομία έκανε έλεγχο σε μένα και το αυτοκίνητό μου χωρίς να βρουν τίποτα».

Τι υποστήριξε ο σύντροφος

Ο Μενέλαος Σκουλούδης υποστήριξε για τη σύντροφό του τα εξής στην κατάθεσή του: «Με την Αφροδίτη έχω δεσμό τα τελευταία τρία χρόνια και τη γνωρίζω πολύ καλά. Εργάζεται στην εταιρεία μου Velti, στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, με μισθό 600 ευρώ καθαρά. Εγώ φροντίζω για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της ίδιας και του παιδιού χωρίς να μας λείπει τίποτα. Γνωρίζω ότι πριν από 6 μήνες η Αφροδίτη αγόρασε το Land Rover. Μου είπε και το πιστεύω ότι τα χρήματα της τα έδωσε ο πρώην σύζυγός της, αλλά δεν γνωρίζω πότε. Δεν υπάρχει κίνητρο να προβεί η Αφροδίτη στην πράξη για την οποία κατηγορείται γιατί δεν της λείπει τίποτα, δεν έχει οικονομική ανάγκη. Εκείνο το Σάββατο βράδυ και ενώ ήμουν σπίτι με πήρε τηλέφωνο η Βάσω Βιλέγκας και με ενημέρωσε ότι συνέλαβαν την Αφροδίτη, μου ζήτησε να βρω δικηγόρο και μου το έκλεισε. Είμαι σίγουρος για την Αφροδίτη, δεν είναι χρήστης και δεν είχε λόγο να γίνει έμπορος. Επίσης δεν εξαφανίζεται για χρονικά διαστήματα ώστε να μην μπορώ να τη βρω και απαντάει πάντα στα τηλέφωνά μου. Φοβόταν τον πρώην σύζυγο της και πίστευε ότι μπορεί να βρει τρόπο να την παγιδεύσει».

Η νομική άποψη

kougias_in

Ο συνήγορος του προφυλακισμένου μοντέλου Αλέξης Κούγιας τονίζει στο «ΘΕΜΑ»: «Από τη στιγμή που ανέλαβα μέχρι και σήμερα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την 21η ανακρίτρια την κυρία Ζαΐρα για τη διενέργεια πολύ συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων. Αυτές είναι: η έρευνα των καμερών γύρω από το σπίτι της κυρίας Μπάρμπα, που είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό της επί μέρες ώστε να ανακαλύψουμε ποιος τοποθέτησε αυτή την ποσότητα και με ποιον τρόπο. Περιμένουμε το πόρισμα από την Εγκληματολογική Υπηρεσία για να διαπιστωθεί ποιος τοποθέτησε το GPS στο αυτοκίνητό της. Περιμένουμε απάντηση τοξικολογικής και αιματολογικής έρευνας για να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών και, τέλος, αναμένουμε τις απαντήσεις από την έρευνα DNA που έχει γίνει στο όχημα και την ποσότητα αλλά και την έρευνα των αποτυπωμάτων που ευχόμεθα να βρεθούν στην ποσότητα και το αυτοκίνητο από αυτόν που τα τοποθέτησε».


Ειδήσεις σήμερα:

Αποθέωση της Σάκκαρη από το US Open: Την παρουσίασε ως Ελληνίδα πολεμίστρια με ασπίδα

Την Πέμπτη η κηδεία του θρυλικού Ζαν Πολ Μπελμοντό

Συνεργασία Τουρκίας, Κατάρ και ΗΠΑ για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης