Καιρός: Καταιγίδες και σήμερα στα δυτικά - Ζημιές, προβλήματα και μεγάλα ύψη βροχής από τη χθεσινή κακοκαιρία

Καιρός: Καταιγίδες και σήμερα στα δυτικά - Ζημιές, προβλήματα και μεγάλα ύψη βροχής από τη χθεσινή κακοκαιρία

Ήπιος ο καιρός το Σαββατοκύριακο, θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά - Δείτε χάρτες και βίντεο -  Ζημιές στη βόρεια Εύβοια από  τις χθεσινές ισχυρές καταιγίδες

kairoskataigide
Με σχετική άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η σημερινή ημέρα, ωστόσο σήμερα Παρασκευή και πάλι στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στην Αθήνα προβλέπεται επίσης καλός ο καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης στα δυτικά έως το πρωί της Παρασκευής

Εν τω μεταξύ, τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το ξημέρωμα της Παρασκευής  στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων έως τις 09:00 το πρωί, όπως αυτές καταγράφηκαν από 417 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενώ επισημαίνονται τα ύψη βροχόπτωσης σε επιλεγμένες περιοχές.

Κλείσιμο
Kairossimera-kairostora-kairosparaskeui



Ο καιρός με μια ματιά

-Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 36 βαθμούς Κελσίου

-Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες δυτικών διευθύνσεων στα 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ

-Σχεδόν αίθριος καιρός με παροδική αστάθεια κυρίως στα βόρεια



Στα 15 χιλιόμετρα οι κορυφές των καταιγιδοφόρων νεφών στην Ήπειρο και στους 39 βαθμούς οι μέγιστες χθες  Πέμπτη 26 Αυγούστου

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Ήπειρο τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 26 Αυγούστου, δημιουργώντας κατά τόπους προβλήματα κυρίως λόγω των πολύ ενισχυμένων ανέμων που τις συνόδευαν. Εντυπωσιακή είναι η εικόνα που κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat στις 15:25 ώρας Ελλάδας.

Όπως προκύπτει από αυτή, μετά από επεξεργασία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, τα καταιγιδοφόρα νέφη αναπτύχθηκαν κατακόρυφα έως το ύψος των 15 χιλιομέτρων περίπου. Στην εικόνα περιέχεται πίνακας με τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έως τις 19:30 ώρα Ελλάδας.

kairos-kataigida


Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε  το απόγευμα της Πέμπτης στη Βόρεια Εύβοια.
Μάλιστα τα έντονα καιρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν στο Πευκί και συγκεκριμένα στην παραλία της περιοχής όπου εκτος από τη βροχή φυσούσαν δυνατοί άνεμοι οι οποίοι ξήλωσαν ακόμα και τις ομπρέλες από την παραλία της περιοχής. 

Υπενθυμίζεται πως από τις απογευματινές ώρες είχε προβλεφθεί να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονταν πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Καταιγίδα στο Πευκί τώρα...

Posted by Βόρεια Εύβοια on Thursday, August 26, 2021

Ειδήσεις σήμερα:

Βάσεις 2021: Ανακοινώθηκαν από το υπ. Παιδείας – Δείτε αναλυτικά τους πίνακες

Ερέτρια: Αυτοκτονία ή δολοφονία; - Τι ερευνούν για τον θάνατο του διοικητή της αστυνομίας

«Νέο Εξοικονομώ»: Ποιες αλλαγές περιλαμβάνει ο νέος κύκλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης