Ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα - Αγνοείται ψαράς μετά από μπουρίνι στην Αμφιλοχία

Ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα - Αγνοείται ψαράς μετά από μπουρίνι στην Αμφιλοχία

Δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» - Ζημιές στη Βόρεια Εύβοια - Έρχονται καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

kakokairia3
Φθινοπωρινός...καιρός επικρατεί από το μεσημέρι της Πέμπτης σε Θεσσαλία και Ήπειρο καθώς παρατηρήθηκε αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Πήλιο, τον Βόλο, τη Βόρεια Εύβοια τα Ιωάννινα αλλά και την Πρέβεζα προκαλώντας πολλά προβλήματα και ζημιές. Παράλληλα αγνοείται ψαράς στο Μενίδι Αμφιλοχίας.

Μπουρίνι στη Λάρισα - Έπεσαν δέντρα 

Στη Λάρισα λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ξέσπασε μπουρίνι στην πόλη της Λάρισας και τα περίχωρα, με βροχή και ισχυρό αέρα. Οπως μεταδίδει το onlarissa.gr το  αποτέλεσμα της ξαφνικής καταιγίδας ήταν να σημειωθούν πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κοπή δέντρων ενώ υπήρξαν μικροζημιές σε τέντες καταστημάτων της πόλης.
bourini-2
bourini-4
Έπεσαν δέντρα στο κέντρο των Τρικάλων

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr  οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν παράλληλα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά.

Ισχυρή καταιγίδα
IMG-72f04c95284e2a96a4d53c5c05d08d08-V

239546058_550376972774509_555876216184440217_n
239635535_328565945620807_8097289144492699281_n
240212353_433011574690401_5826804046008734458_n

Ζημιές στη Βόρεια Εύβοια

Σφοδρή καταγίδα έπληξε νωρίτερα τη Βόρεια Εύβοια. Μάλιστα στην παραλία στο Πευκί ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι που ξήλωσαν ακόμα και τις ομπρέλες από τις ξαπλώστρες.

Καταιγίδα στο Πευκί τώρα...

Posted by Βόρεια Εύβοια on Thursday, August 26, 2021
Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το Βόλο και το Πήλιο

Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει από τις 6 το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχόπτωση και τις θυελλώδεις ριπές του ανέμου.

Το καλοκαιρινό μπουρίνι φάνηκε ότι θα πλήξει τον Βόλο και το Πήλιο από τις 17:00 και μετά, όταν ξαφνικά άρχισε να συννεφιάζει και να χάνεται ο ήλιος.

video placeholder

Οι δρόμοι του Βόλου μετατράπηκαν σε ποτάμια και έχουν προκληθεί ζημιές σε τέντες κτιρίων και σε διαφημιστικές πινακίδες που ξήλωσε ο άνεμος, αλλά και σε πολλές καλλιέργειες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η μεγάλη ποσότητα βροχής, σε συνδιασμό με τους πολύ έντονους ανέμους και οι κεραυνοί που πέφτουν στην περιοχή, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη και όσα αυτοκίνητα κινούνται έχουν φώτα αναμμένα και την ελάχιστη ταχύτητα.

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σήμανε συναγερμός για τα σκάφη αναψυχής που βρίσκονταν εν πλω και έχει βγει σχετική ανακοίνωση.
Η θερμοκρασία πάντως είναι στους 34 βαθμούς και η υγρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ιωάννινα: Ποτάμια οι δρόμοι από ισχυρή βροχόπτωση - Πεσμένα δέντρα και διακοπές ρεύματος (βίντεο)
σ

Σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και κεραυνική δραστηριότητα έπληξε νωρίτερα τα Ιωάννινα. Ένα μισάωρο περίπου ήταν αρκετό για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια με το πρόβλημα από συγκεντρωμένα ύδατα να εντοπίζεται κυρίως στην παραλίμνια περιοχή όπου έπεσαν δέντρα και κλαδιά με την Πυροσβεστική να βρίσκεται στους δρόμους για την κοπή και την απομάκρυνσή τους για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Όπως μεταδίδει το epirus-tv-news.gr, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στη Διονυσίου Φιλοσόφου στο μώλο λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα .

Ισχυρή βροχόπτωση στα Ιωάννινα δρόμοι ποτάμια ,πεσμένα δέντρα ,προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ

Παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν σε σημεία όπου έπεσαν κολόνες αλλά και καλώδια λόγω του αέρα προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Από τις διακοπές ρεύματος που έχουν αναφερθεί έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και φωτεινοί σηματοδότες ακόμα και στο κέντρο της πόλης με την Τροχαία να βρίσκεται στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα για τη διευκόλυνση των οδηγών .
ioannina1
ioannina2
ioannina3
Ισχυροί άνεμοι νωρίς το απόγευμα έπληξαν και τα παράλια στο νομό Πρέβεζας, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr.  H απότομη αλλαγή του καιρού ξάφνιασε τους παραθεριστές και ιδιαίτερα όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία .

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από το Κανάλι όπου ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του .Καταστράφηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες , έπεσαν δέντρα ενώ έσπασαν μέχρι και τα φωτιστικά. Ανάλογες εικόνες επικρατούν και σε Καστροσυκιά, Μονολίθι και Μύτικα.

Ο δήμαρχος της Πρέβεζας μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης έκανε λόγο για χάος κυρίως στην παραλιακή ζώνη υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος οι αντιδήμαρχοι και το προσωπικό του Δήμου βρίσκεται στα σημεία που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές. Για εικόνα καταστροφής έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης.

k2
k7
k8
k11


Μενίδι Αμφιλοχίας: Αγνοείται 29χρονος ψαράς μετά από το δυνατό μπουρίνι

Αγνοείται 29χρονος ψαράς στο Μενίδι Αμφιλοχίας μετά από το δυνατό μπουρίνι που εκδηλώθηκε στον Αμβρακικό. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, δύο ψαράδες στην περιοχή Καλαμάκι κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Μενίδι ψάρευαν, όταν η βάρκα τους, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πιθανόν από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στον Αμβρακικό, αναποδογύρισε και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έρευνες από ντόπιους ψαράδες και το Λιμενικό, ενώ αναμένεται και δύτης όπου θα συνδράμει στις προσπάθειες ανεύρεσης του 27χρονου ψαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό επισκέπτη στην περιοχή του Μενιδίου.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού


Σήμερα Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του
βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική
Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, το βράδυ στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στις υπόλοιπες περιοχές και μόνο στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές, με ένταση στα νότια 5 έως 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι ισχυρές από αργά το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Στη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν όμβροι ή τοπικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και το βράδυ στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 31 και κατά τόπους στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και το βράδυ δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις, πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και εκ νέου τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι νωρίς το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου έως 31 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανώς της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 και κατά τόπους στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και πιθανώς τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

DW: Τουρκικό παζάρι με τους Ταλιμπάν για το αεροδρόμιο

Κρήτη: «Το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο» λέει ο π. Ανδρέας για τον ναό- εμβολιαστικό κέντρο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης