Κύπρος: Σήμερα η απόφαση για την αφαίρεση διαβατηρίων από Tατάρ και αξιωματούχους του ψευδοκράτους

Κύπρος: Σήμερα η απόφαση για την αφαίρεση διαβατηρίων από Tατάρ και αξιωματούχους του ψευδοκράτους

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου εξετάζει σήμερα το θέμα της ανάκλησης ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων και ταυτοτήτων) από  Τουρκοκύπριους αξιωματούχους

000_8UG9KD
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, για να εξετάσει μεταξύ άλλων, το θέμα της ανάκλησης ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων και ταυτοτήτων) από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσάν Σαννέρ και άλλους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους.

Πρόκειται για ακόμα 9 «υπουργούς» και υψηλόβαθμα στελέχη του κατοχικού καθεστώτος.

Ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου θα τεθεί γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ως προς την νομική πτυχή του θέματος. Η απόφαση σχετίζεται με πράξεις και δηλώσεις με τις οποίες υπονομεύεται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν αφορά αφαίρεση ιθαγένειας.

Περίπου 120.000 Τουρκοκύπριοι έχουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν πρόκειται να επηρεαστούν από όποια απόφαση ληφθεί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυπριακής κυβέρνησης είχε δηλώσει πως «οι Τουρκοκύπριοι, ως επί το πλείστον, πήραν αυτό το διαβατήριο για να αποκτήσουν την ελευθερία να ταξιδεύουν. Έχω και εγώ, αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Αν θα το πάρει η ελληνοκυπριακή διοίκηση, ας το πάρει. Δεν είναι και πολύ σημαντικό. Εμείς διεξάγουμε αγώνα κυριαρχίας. Τι να κάνω το διαβατήριο, φόρεσα το σάβανό μου, ξεκίνησα αυτό τον δρόμο».

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλια, μάσκες και τεστ στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Ανησυχητικά σενάρια για το φθινόπωρο

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Πότε θα πιστώνονται στους δικαιούχους

Ρέθυμνο: Ξεκαρδιστικό σποτ για τον εμβολιασμό με 5G και... Πανταζή - Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης