Συγκλονίζει νεαρή Αφγανή που ζει στην Ελλάδα: «Δεν θέλω να επιστρέψω ποτέ - Φοβάμαι»

Συγκλονίζει νεαρή Αφγανή που ζει στην Ελλάδα: «Δεν θέλω να επιστρέψω ποτέ - Φοβάμαι»

Η έφηβη περιγράφει τη φρίκη που βιώνουν οι γυναίκες, που ζουν στο Αφγανιστάν και μιλά για τον τρόμο που βιώνουν συγγενείς αυτές τις ημέρες στην ασιατική χώρα

afganistan_gynaikes
Την φρίκη που βιώνουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν περιγράφει από πρώτο χέρι στην κάμερα του MEGA μια νεαρή Αφγανή που ζει στην Ελλάδα.

Η έφηβη Μαριάμ ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Πριν από 2 χρόνια, η μητέρα της, έγκυος στο τέταρτο παιδί, ο πατέρας και τα αδέλφια της ξεκίνησαν από την πόλη Χεράτ του Αφγανιστάν.

Περπατούσαν πέντε μερόνυχτα για να διασχίσουν τη χώρα και χρειάστηκαν μήνες για να φτάσουν ως την Ελλάδα. Η ζωή στο Αφγανιστάν, όπως την περιγράφει, είναι πολύ χειρότερη από τις εικόνες που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα: «Κορίτσια δεν μπορούν να πάνε σχολείο, οι γυναίκες δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά, η δασκάλα δεν μπορεί να δουλέψει, ο γιατρός δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο. Η γιαγιά μου είναι άρρωστη, δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο να γίνει καλύτερα» αναφέρει και προσθέτει πως οι συγγενείς τους στο Αφγανιστάν «δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν φορτιστή για τα κινητά. Δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι».



«Έχω ξαδέλφια στο Αφγανιστάν, μου λένε δε μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, πολύ φοβάμαι» σημειώνει.

Το να είσαι γυναίκα στο Αφγανιστάν υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν, ισοδυναμεί με φόβο, απειλές, απαγορεύσεις. Μικρά κορίτσια αρπάζονται δια της βίας από τους γονείς τους για να γίνουν νύφες.

«Νύχτα μπαίνουν στα σπίτια, παίρνουν γυναίκες που δεν έχουν άντρες… Αλλά και κορίτσια 10 και 9 χρονών» προσθέτει η Μαριάμ.

Κλείσιμο
Στην ερώτηση αν θέλει να ξαναγυρίσει στη χώρα της, η απάντηση της Μαριάμ είναι άμεση και ξεκάθαρη: «Ποτέ δε θέλω, γιατί φοβάμαι…».

Μπορεί να γλίτωσαν από μια ζοφερή πραγματικότητα, όμως η αγωνία για τους συγγενείς που άφησαν πίσω όπως και ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση είναι δυο πολύ σκληρές συνθήκες για να τις διαχειριστεί.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Απαγορευτικό σε ανεμβολίαστους για τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας μελετά η κυβέρνηση

Πρίγκιπας Κάρολος για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η καταστροφή στη γη του πατέρα μου είναι εφιαλτική

Συναγερμός σε Αττική και Εύβοια: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή - Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης