Φωτιά στα Βίλια: Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο - Συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στα Βίλια: Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο - Συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Πολλές και διάσπαρτες οι εστίες φωτιάς - Το μέτωπο προς την πλευρά του Παλαιοχωρίου, το μεγαλύτερο - Επιχειρούσαν όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης

fwtia_vilia_mandra
Όλο το βράδυ επιχειρούσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν έστω υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει στα Βίλια από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές και διάσπαρτες εστίες, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό που καίει προς την ανατολική πλευρά, δηλαδή προς το Παλαιοχώρι

Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και παραμένουν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν να επιχειρούν ξανά και τα εναέρια μέσα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν επίσης ένα ΜΕΤΠΕ, καθώς και δυνάμεις που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης κάτοικοι των δυο οικισμών ενημέρωσαν το protothema.gr ότι αστυνομικοί τους απομακρύνουν προληπτικά από τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά βρισκεται στα 5 με 6 χλμ. Σύμφωνα με τους κατοίκους, περίπου 200 άτομα (80 οικογένειες) βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην πλατεία στο Καραούλι και παρόλο που αρκετοί ζητούν να μείνουν για να βοηθήσουν και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει και τους καλεί να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdmayfslhc2p-se)

Οριοθετημένη η φωτιά στη Λαυρεωτική

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 16 Αυγούστου, στη Λαυρεωτική, είναι οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της, ενώ για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι συνδρομή για την κατάσβεση των πυρκαγιών παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

50 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο

50 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 19:00 της Δευτέρας μέχρι τις 19:00 της Τρίτης, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Στο μεταξύ, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ειδήσεις σήμερα: 


Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τη φωτιά στα Βίλια - Στις φλόγες το όρος Πατέρα - Ανήσυχοι οι κάτοικοι στους οικισμούς Καραούλι και Θέα

Στο τραπέζι η τρίτη δόση εμβολίου - Ποιες κατηγορίες ευπαθών ομάδων αφορά

Σεισμός στην Αϊτή: Στους 1.941 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης