Πανηγύρι, χορός και συνωστισμός στο Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων - Εικόνες συνωστισμού και στην Πάτμο (Βίντεο)

Πανηγύρι, χορός και συνωστισμός στο Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων - Εικόνες συνωστισμού και στην Πάτμο (Βίντεο)

Μέσα στην κορύφωση του κύματος μετακίνησης, σε πολλά μέρη της χώρας, γνωστά για οργάνωση πανηγυριών και θρησκευτικό τουρισμό, επικράτησε το αδιαχώρητο

IMG-20210815-WA0015

Σκηνικό ανησυχητικού συνωστισμού παρατηρήθηκε χθες στο πανηγύρι στο Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη των ειδικών για εικόνες κοσμοσυρροής που ευνοούν την υπερμετάδοση του ιού εν μέσω Δεκαπενταύγουστου.

Αν και την Παρασκευή διενεργήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια λόγω των πολλών κρουσμάτων στην Ήπειρο, και ενώ υπήρξε σχετική έκκληση από τις αρμόδιες Αρχές ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr.

Κομπανια Βερδη Μεγαλο Περιστερι Ιωαννινων



Μέσα στην κορύφωση του κύματος μετακίνησης, σε πολλά μέρη της χώρας, γνωστά για οργάνωση πανηγυριών και θρησκευτικό τουρισμό, επικράτησε το αδιαχώρητο.

Σε αυτά συγκαταλέγονται το Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων και η Πάτμος.

panigyri-2


Στο πανηγύρι των Ιωαννίνων ο κόσμος στέκεται όρθιος, χορεύει χωρίς να κρατά αποστάσεις, ενώ ουδεμία στοιχειώδη μέριμνα υπάρχει για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Κλείσιμο
Η ζωντανή μουσική ενισχύει τη διάθεση για ξέφρενο γλέντι.

Ανησυχία για την Πάτμο

«Πατείς με, πατώ σε» και στην Πάτμο όπου συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου για τον Δεκαπενταύγουστο.

Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, στην κεντρική πλατεία της χώρας του νησιού επικρατούσε το αδιαχώρητο κάθε βράδυ, σκηνικό που δεν απείχε πολύ από τον συνωστισμό που είχε παρατηρηθεί στα Ματογιάννια Μυκόνου.

Κάθε βράδυ, συγκεκριμένα, η πλατεία της χώρας του νησιού προσέλκυε όγκο τουριστών, σε σημείο που ήταν απροσπέλαστη.

IMG-20210815-WA0015


Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί στέλνουν το μήνυμα για προσεκτικές κινήσεις στους χώρους διασκέδασης σε μια περίοδο αύξησης κρουσμάτων, πολλά γεγονότα πυροδοτούν ανησυχία για περαιτέρω επιβάρυνση του ιικού φορτίου και τρομακτική άνοδο των μολύνσεων τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στο ζήτημα της υπερμετάδοσης, επιστήμονες τονίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρόκειται να μεταδώσουν σε πολλούς άλλους τον κορωνοϊό, αλλά οι λιγοστοί που βρίσκονται στο λάθος σημείο στη λάθος στιγμή της λοίμωξης, είναι αρκετοί για να κάνουν ευρύτερη «ζημιά». Όλες οι εκτιμήσεις από διάφορες χώρες συνηγορούν ότι μόνο το 10% έως 20% των κρουσμάτων ευθύνονται για το 80% περίπου των νέων λοιμώξεων.

Μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, με επικεφαλής τον ειδικό στη μαθηματική-επιδημιολογική μοντελοποίηση δρα Τζόσουα Σίφερ του Αντικαρκινικού Κέντρου Φρεντ Χάτσινσον του Σιάτλ, η οποία προδημοσιεύθηκε στο medRxiv, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», αναφέρει ότι ένα περιστατικό υπερμετάδοσης πιθανότατα θα συμβεί όταν συνδυαστούν δύο πράγματα: ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τέτοια φάση κορύφωσης της λοίμωξης Covid-19, ώστε ο οργανισμός του διαθέτει μεγάλο ιικό φορτίο που διαχέει στο περιβάλλον, βρεθεί σε ένα χώρο όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι, ιδίως χωρίς μάσκα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Δεκαπενταύγουστος με ήλιο αλλά και πολλά... μποφόρ

Οι Ταλιμπάν πήραν και την Τζαλαλάμπαντ χωρίς μάχη - Πλέον μένει μόνο η Καμπούλ

Καναδάς: Γιατί ο Τζάστιν Τριντό ετοιμάζεται να προκηρύξει εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης