Σέρρες: «Κυνηγοί» χαλκού έκαιγαν κλεμμένα καλώδια και έβαλαν φωτιά

Σέρρες: «Κυνηγοί» χαλκού έκαιγαν κλεμμένα καλώδια και έβαλαν φωτιά

Η φωτιά που άναψαν στο ύπαιθρο για να λιώσουν το πλαστικό περίβλημα των καλωδίων που είχαν κλέψει, επεκτάθηκε αμέσως στην περιοχή της Ηράκλειας 

Cable_Scrap
Το θράσος και η ανευθυνότητα νεαρών Ρομά «κυνηγών» χαλκού λίγο έλειψε να γίνουν αιτία για να προκληθεί άλλη μια καταστροφή στην σκληρά δοκιμαζόμενη από τις πυρκαγιές χώρα. Η φωτιά που άναψαν στο ύπαιθρο για να λιώσουν το πλαστικό περίβλημα των καλωδίων που είχαν κλέψει, επεκτάθηκε αμέσως στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών!

Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 21, 22, 26 και 23 χρόνων είχαν παραβιάσει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μια εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και είχαν «ξηλώσει» τα μήκους οκτώ χιλιομέτρων (!) καλώδια χαλκού προκαλώντας φθορές αξίας 25.000 ευρώ. Το μεσημέρι της Κυριακής, τους έβαλαν φωτιά για να γυμνώσουν τον χαλκό, χωρίς να υπολογίσουν ότι ο άνεμος θα έκανε τις φλόγες να ξεφύγουν!

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει πυρκαγιά στην χορτολιβαδική έκταση, η οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής πριν επεκταθεί. Οι τέσσερις Ρομά είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν, αφήνοντας πίσω τους τα κλεμμένα καλώδια που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη των φωτοβολταϊκών.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ηράκλειας, την Δευτέρα συνελήφθησαν ο 21χρονος και ο 22χρονος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν. Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, περιλαμβάνονται οι άλλοι δυο συνεργοί τους που δεν εντοπίστηκαν στα όρια του αυτοφώρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Γορτυνία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Εκκενώθηκαν συνολικά 21 οικισμοί

Φρίκη στο Τιγκράι: Εκατοντάδες γυναίκες βιάστηκαν, έγιναν σεξουαλικές σκλάβες και ακρωτηριάστηκαν

Facebook: Έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν «fake news» για τα εμβόλια του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης