Κορωνοϊός: Αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο στο Ηράκλειο - Εν αναμονή αποφάσεων για περιορισμούς στην κυκλοφορία και τη μουσική

Κορωνοϊός: Αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο στο Ηράκλειο - Εν αναμονή αποφάσεων για περιορισμούς στην κυκλοφορία και τη μουσική

Ενδέχεται να επισπευσθούν οι αποφάσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή, λένε πηγές του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αύριο - Ποια στοιχεία δείχνουν ότι η Κρήτη είναι στο «κόκκινο» - Τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν

kriti_nea_metra_art
Πληροφορίες ότι το Ηράκλειο της Κρήτης πρόκειται να οδηγηθεί σε περιορισμούς στην κυκλοφορία και τη μουσική, εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, κάνουν τις τελευταίαες ώρες τον γύρο των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η επιτροπή των επιδημιολογων θα συνεδριάσει αύριο, όπως κάθε εβδομάδα, για την σχετική επιδημιολογική εκτίμηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ίσως επισπευσθούν οι αποφάσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα για το Ηράκλειο ήταν ανησυχητικά τις τελευταίες ημέρες, καθώς φαίνεται μια δυναμική στην αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης, έχει αυξηθεί πολύ η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην πόλη του Ηρακλείου, που ουσιαστικά σηκώνει το βάρος των νοσηλειων λογω κορωνοϊού στα δύο νοσοκομεία του -και δη, στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, στο Ηράκλειο αναμένεται να επιβληθούν τα ακόλουθα μέτρα:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημερώματα ως στις 06.00 το πρωί.
- Απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση καθ’ ολο το 24ωρο.

Δεδομένη χαρακτήρισε, από την πλευρά του, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τη λήψη πρόσθετων μέτρων στο Ηράκλειο.

Κρήτη, το νησί του κορωνοϊού - 2.977 κρούσματα σε εννέα ημέρες

Κλείσιμο
Όπως έγραψε το protothema.gr, το κύμα της επιδημίας συνεχίζει να υψώνεται στην Κρήτη. Πριν καν παρέλθει το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, η Κρήτη συμπληρώνει 2.977 συνολικά κρούσματα για τον μήνα, μετά τα 440 του περασμένου 24ωρου που κατανέμονται ως εξής: 214 στο Ηράκλειο, 30 στο Λασίθι, 51 στο Ρέθυμνο και 145 στα Χανιά, στα οποία η αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού είναι στο 92,6.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το περασμένο 24ωρο, στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 173 ασθενείς με κορωνοϊό, με το ΠΑΓΝΗ, το Βενιζέλειο και το Νοσοκομείο Χανίων να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, Αρνητικής Πίεσης) βρίσκονται 49 ασθενείς. Μέσα σε 12 μόλις ημέρες έχει καταγραφεί αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών κατά 40% και των ασθενών στις ΜΕΘ κατά 53%.

Η μεγάλη διασπορά στο νησί κορυφώνει την αγωνία. Για τον μήνα Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, η πλέον μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα αποτέλεσε το 85,42% των μεταλλαγμένων κρουσμάτων στην Κρήτη όπου, πλην της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Λασιθίου, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί δεν έχουν φτάσει καν το 50% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Εύβοια, μέρα 8η: Εύβοια: Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Εκκενώνεται το Ασμήνιο

Μύκονος: Έκαναν «dolce vita» με κλεμμένα λεφτά - Δείτε τον Ρουμάνο που συνελήφθη για την υπόθεση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ολυμπιονίκες που μας τρέλαναν με τις επιδόσεις και το... πλέξιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης