Φωτιά στην Εύβοια: Νέα λιτανεία στο Προκόπι - Προσεύχονται για βροχή

Φωτιά στην Εύβοια: Νέα λιτανεία στο Προκόπι - Προσεύχονται για βροχή

Ελπίζουν ότι  για δεύτερη φορά θα γίνει το  θαύμα για να σταματήσει ο εφιάλτης

qhhX1nuTDtc
Εισακούστηκαν οι προσευχές των απελπισμένων κατοίκων της περιοχής του Προκοπίου Ευβοίας, που έβλεπαν την πυρκαγιά να πλησιάζει στα σπίτια τους, όταν χθες το βράδυ πραγματοποίησαν λιτανεία. Αναπάντεχα έβρεξε για μία ώρα και, καθώς κάνουν λόγο για «δώρο Θεού», προγραμματίζουν νέα περιφορά των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου για απόψε στις 20:00.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορεί το eviathema.gr,  χθές το βραδάκι δόθηκε αρμοδίως η εντολή να εκκενωθεί και το Νέο Προκόπιο Ευβοίας, αφού η φωτιά κατέβαινε ορμητικά από τα βορειότερα προς τις κοινότητες Μαντούδι και Προκόπι. Ασθενοφόρα και λεωφορεία μετέφεραν τον κόσμο και όσους πολλούς ξεσπιτωμένους φιλοξενούσε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Ξενώνα του, στο Ιερό Προσκύνημα.

Εκείνη την ώρα δόθηκε σύσταση στον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βερνέζο και τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού, Οικονόμο π. Δημήτριο Πατεράκη, να φορέσουν πετραχήλι και να λιτανεύσουν στο χωριό τις ιερές Εικόνες του Οσίου Ιωάννου και των αγίων της Ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης, παρακαλώντας τον Θεό για βοήθεια.

Γύρω στις 05:00, πρώτες πρωινές ώρες, ένα σύννεφο εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω από τον οικισμό Προκοπίου και σαν από θαύμα ξεκίνησε να βρέχει! Το Προκόπι αυτή την ώρα παραμένει ανέπαφο από τις φλόγες, ωστόσο ο αγώνας των πυροσβεστών στα πέριξ συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τις πυρκαγιές στην Ιστιαία: Το πύρινο μέτωπο ανάμεσα σε χωριά - «Θα καούμε» λένε οι κάτοικοι

Χαρδαλιάς: Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα - Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες

Προκαταρκτική έρευνα για τη δικηγόρο που έκανε προσευχή «να καεί η Εκάλη και το Καστρί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης