Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Νεμούτα και Αρχαία Πίσα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Νεμούτα και Αρχαία Πίσα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικης δίνουν τιτάνια μάχη με το πύρινο μέτωπο, ώστε να το οριοθετήσουν - Η φωτιά μπήκε στο χωριό - Τα μέτωπα που απασχολούν την Αρχαία Ολυμπία - Βίντεο και φωτογραφίες 

nemouta81
Μεγάλες αναζωπυρώσεις διαπιστώνονται στην Ηλεία, με τα δύο μέτωπα να βρίσκονται στη Νεμπούτα, αλλά και στην περιοχή της Αρχαίας Πίσας. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν άμεσα και τα ενάερια μέσα. 

Στη Νεμούτα, όπου θεωρείται το μεγαλύτερο μέτωπο αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς οι δυνάμεις που επιχειρούν καλούνται να αντιμετωπίσουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στις προσπάθειες μετέχουν εθελοντές πυροσβέστες, κάτοικοι, που επιχειρούν τόσο στο χωριό όσο και στο δάσος όπου υπάρχει μεγάλο θερμικό φορτίο.Παράλληλα, με μηχανήματα έργου ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες. Ήδη από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το έργο περιορισμού και οριοθέτησης της πυρκαγιάς είναι δύσκολο καθώς αφενός πρόκειται για πευκοδάσος και αφετέρου, οι άνεμοι που υπάρχουν στο σημείο δεν βοηθούν.  

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους στην περιοχή Χάνια.

Οι κάτοικοι της Νεμούτας σώζουν το χωριό τους


Κλείσιμο
Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικης και δίνουν τιτάνια μάχη με το πύρινο μέτωπο, ώστε να την οριοθετήσουν και να διασώσουν ότι μπορούν από το δάσος της περιοχής.

Αναζωπύρωση στη Νεμούτα


Νωρίτερα, σύμφωνα με το PatrisNews, το μέτωπο «άγγιζε» το φαράγγι του Άμπουλα

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις.

nemouta6
nemouta10
nemouta11


Τα μέτωπα που απασχολούν την Αρχαία Ολυμπία

«Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το σημαντικότερο μέτωπο είναι στην περιοχή Χελιδόνι, το οποίο κάποια στιγμή κινήθηκε προς την περιοχή Κρυονέρι, καίγοντας κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Νεράιδας».

«Τα άλλα μέτωπα», όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «βρίσκονται στις περιοχές της Αχλαδινής και της Νεμούτας, καθώς και στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος».

Όπως επεσήμανε, «το θετικό είναι ότι στις παραπάνω περιοχές δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα πύρινα μέτωπα επιχειρούν συνεχώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο τους συνδράμουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο που υπήρχε στις περιοχές Λαμπέτι, Κολίρι και Βαρβάσαινα του δήμου Πύργου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα το πρωί, καταφέρνοντας τελικά να το περιορίσουν σημαντικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα: Nυχθημερόν μάχη με τις φλόγες - Σκηνές αποκάλυψης σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία και Ηλεία

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ: Πάνω από τους μισούς διασωληνωμένους είναι από 18 έως 64 ετών

Φωτιά στο Τατόι: Οι πρώτες δηλώσεις της τέως βασιλικής οικογένειας για τις καταστροφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης