Αμφιλοχία: Άρπαξαν 23.300 ευρώ από λογαριασμό με «μαϊμού» SMS

Αμφιλοχία: Άρπαξαν 23.300 ευρώ από λογαριασμό με «μαϊμού» SMS

Οι αρχές αναζητούν το δράση

MINIMA-APATI-1
Τραβάει τα μαλλιά του ένας κάτοικος της Αμφιλοχίας, που έχασε ό,τι είχε και δεν είχε όταν ανταποκρίθηκε στις οδηγίες που δέχθηκε με SMS από μια «μαϊμού» ιστοσελίδα με το λογότυπο και το υπολογιστικό περιβάλλον του τραπεζικού ιδρύματος στο οποία διατηρεί λογαριασμό!

Το θύμα δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, όταν ένας άγνωστος του έστειλε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα που δήθεν προερχόταν από την τράπεζα και τον καλούσε να επικαιροποιήσει τα προσωπικά του στοιχεία και τους κωδικούς της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία καταχώρησε σε έναν σύνδεσμο που αναφερόταν στο SMS.

Σε χρόνο- μηδέν, ο ανυποψίαστος άνδρας είδε να μεταφέρεται από τον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 23.300 ευρώ! Αμέσως ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι ερευνούν για να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός που μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

Ζευγάρι εξαπάτησε 61χρονο στη Λήμνο
Στην αγγελία για την πώληση ενός οχήματος ανταποκρίθηκε ένας 61χρονος από τη Λήμνο και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως πωλητή, ο οποίος του ζήτησε να καταθέσει 2.000 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε. Ωστόσο, ο υποψήφιος αγοραστής δεν παρέλαβε ποτέ το επίμαχο όχημα και υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Μύρινας. Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση επί έξι μήνες και, τελικά, εξακρίβωσαν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε από το κινητό μιας 29χρονης, ενώ ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει σε έναν 39χρονο. Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.


Ειδήσεις σήμερα:

Διαμαρτυρίες και κλάματα για τον Μέσι από τους φίλους της Μπαρτσελόνα έξω από το «Καμπ Νου»

Στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς ξεπερνώντας τον Ναδάλ!


O πλανήτης φλέγεται - Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές από τις ΗΠΑ μέχρι την... Αφρική!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης