Παγώνη: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους» χωρίς αυστηρούς ελέγχους

Παγώνη: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους» χωρίς αυστηρούς ελέγχους

«Έχουμε φτάσει στη μετάλλαξη Δέλτα αύριο θα είναι η Έψιλον, είναι πολύ μακριά ακόμα… Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα» δήλωσε η πρόεδρος της EINAΠ

mikonos_arxeio
Τη Μύκονο θα ακολουθήσουν κι άλλα νησιά απ’ ό,τι φαίνεται, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, στη σκιά του λοκντάουν που επιβλήθηκε στο «νησί των ανέμων». 

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρκετά νησιά είναι σήμερα «πορτοκαλί» και «πρέπει να πέφτει το πρόστιμο το ένα μετά το άλλο και να κλείνουν τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα».  «Ας πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει εμβολιαστεί. Αρχίζουν τα πάρτι στις βίλες, έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες εκεί έγινε το πρόβλημα με 1000 – 2000 άτομα πάρτι. Από εκεί ξεκίνησε η αιτία» ανέφερε για τη Μύκονο η κ. Παγώνη. 

«Να πάνε να εμβολιαστούν οι 50+ και οι νέοι να γίνονται εμβολιασμοί σε πλατείες, μπαρ, έξω από τις εκκλησίες με συνεργεία για εμβολιασμούς» πρότεινε. 

«Έχουμε φτάσει στη μετάλλαξη Δέλτα αύριο θα είναι η Έψιλον, είναι πολύ μακριά ακόμα… Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα» σημείωσε ερωτηθείσα για τις εκτιμήσεις για 8.000 και 10.000 κρούσματα το προσεχές διάστημα. «Δεν έχουμε νοσηλείες πολλές στα νοσοκομεία αλλά υπάρχει σταδιακή αύξηση. Οι ΜΕΘ θα αργήσουν πολύ ακόμα» σημείωσε πάντως.  «Είναι υποτιμητικό να λένε σε εμάς τους γιατρούς μη γιατροί κάντε το εμβόλιο. Είναι τραγικό αυτό…» δήλωσε η κ. Παγώνη. 

«Ο αστυνομικός δεν μπορούσε να παρέμβει στα πάρτι»

Από πλευράς του, ο ξενοδόχος Ηρακλής Ζησιμόπουλος τόνισε ότι όλοι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου σε εστίαση και τουρισμό πρότειναν υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, ειδικά στον παραδοσιακό οικισμό να ανανεώνεται το Greenpass των τουριστών 48 ή 72 ώρες για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρότειναν επίσης να πριμοδοτήσουν  τον εμβολιασμό των εργαζομένων που έχουν μείνει ανεμβολίαστοι. 

«Το ποσοστό εμβολιασμού στο μόνιμο πληθυσμό είναι πάνω από το 80%, το πρόβλημα δημιουργείται από τους τουρίστες που έρχονται με ελλιπείς ελέγχους ή τους εποχιακούς εργαζόμενους» ανέφερε. «Θα μας βόλευε να υπάρχει νόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση» πρόσθεσε ο κ. Ζησιμόπουλος. 
«Φεύγει κόσμος. Υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις και πάνε σε ανταγωνιστικούς προορισμούς του εξωτερικού. Προς το παρόν φτάνουν το 20% οι ακυρώσεις, αλλά είναι τσουνάμι». 

Έκανε γνωστό δε ότι «δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για να παρεμβαίνει η αστυνομία στα ιδιωτικά πάρτι, άργησαν πολύ. Δεν μπορούσαν να παρέμβουν χωρίς εντολή εισαγγελέα, δεν μπορούσαν καν να μπουν γιατί υπήρχε ιδιωτικό άσυλο» εξήγησε. 

«Προλαβαίνουμε να σώσουμε τη σεζόν αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείναμε. Έχουν μειωθεί τα πάρτι σε παρά πολύ μεγάλο βαθμό με την ΚΥΑ τις τελευταίες δύο μέρες». 
Κλείσιμο
 
Πηγή: skai.gr



Ειδήσεις σήμερα

Η Αυστραλία απελαύνει ακροδεξιά Bρετανίδα σχολιάστρια - Ήταν σε καραντίνα και άνοιγε την πόρτα γυμνή και χωρίς μάσκα!

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Σόου με Βαρώσια και Τύμπου στην επέτειο του «Αττίλα»

Αντιεμβολιαστές τα έκαναν γης Μαδιάμ σε τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο – Δείτε εικόνες και βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης