Μύκονος: «Σιωπητήριο» στο νησί και... τον τουρισμό, αλλά τα πάρτι σε βίλες καλά κρατούν - Τι λένε οι επιχειρηματίες

Μύκονος: «Σιωπητήριο» στο νησί και... τον τουρισμό, αλλά τα πάρτι σε βίλες καλά κρατούν - Τι λένε οι επιχειρηματίες

Γιατί το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου θεωρείται παραδοσιακά το πιο σημαντικό - Πώς άλλαξε η καθημερινότητα μετά το lockdown -  Οι ακυρώσεις αναμένεται να εκτοξευθούν έως και στο 50% - Συνεχίζονται τα κορωνοπάρτι

mykonos-6580004
Για κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου θεωρείται το κορυφαίο της σεζόν για τους Μυκονιάτες, αφού την συγκεκριμένη περίοδο βρίσκονται στη Μύκονο οι καλύτεροι πελάτες.

Αυτοί που είναι όχι μόνο πλούσιοι αλλά και εκλεπτυσμένοι με μια συγκεκριμένη mentalite για τις ποιοτικές διακοπές σε ένα νησί σαν τη Μύκονο, την οποία επιλέγουν σταθερά κάθε χρόνο.

Δεν είναι οι μόνοι, αφού και φέτος το νησί των ανέμων είναι -αν και όλοι πλέον λένε ήταν μέχρι το περασμένο Σάββατο- το μέρος που θα ήθελε να επισκεφθεί το 80% του παγκόσμιου τουρισμού.

Το απροσδόκητο lockdown έφερε τα πάνω-κάτω στην Μύκονο το πιο «καυτό» εισπρακτικά 15ήμερο της φετινής σεζόν που θύμιζε εν πολλοίς αυτή του 2019, η οποία θεωρείται σημείο αναφοράς. Η εικόνα στα διάσημα beach club του νησιού χθες ήταν εντελώς διαφορετική, αφού η παντελής απουσία μουσικής έριξε κατακόρυφα τους φρενήρεις ρυθμούς των συγκεκριμένων ημερών.

mykonos-6584


Η μέρα πέρασε ράθυμα και ίσως για πρώτη φορά το προσωπικό στα μαγαζιά δεν έτρεχε αλλά περπατούσε για να εξυπηρετήσει τους πελάτες που απολάμβαναν τις βουτιές της σιωπής.

mykonos-54574


Το Nammos

Κλείσιμο


Μιας σιωπής που κυριάρχησε απότομα στο πιο θορυβώδες νησί της Ελλάδας από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου επηρεάζοντας τους πάντες, κάτι που φάνηκε το ίδιο βράδυ στην χαλαρή από κόσμο Χώρα.

Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι μόλις αρχίζουν να σταθμίζουν τις αντιδράσεις από την υποχρεωτική αυτή «σιωπή» ενώ οι μεγάλοι ξενοδόχοι αναμένουν τα επόμενα 24ωρα με αγωνία. Όπως έλεγε εις εξ αυτών σε φίλο του, μέχρι την Τετάρτη η εικόνα του μεγέθους των ακυρώσεων θα είναι ξεκάθαρη σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ όταν ρωτήθηκε για νούμερο είπε ότι η μείωση μπορεί να φτάσει στο 50%.

mykonos-5536


Σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες από τους κλάδους της εστίασης και των ξενοδοχείων είναι πεπεισμένοι ότι πολύ δύσκολα θα σωθεί πλέον η σεζόν, αφού χάθηκαν ουσιαστικά οι δυο «χρυσές» εβδομάδες του Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή τα πάρτι σε βίλες συνεχίζονται, χθες μόνο, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερα και, όπως επισήμαναν άνθρωποι του χώρου της νόμιμης διασκέδασης αν στο νησί δεν υπάρχει εισαγγελέας υπηρεσίας σε 24ωρη βάση, η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, όσο και αν το επιθυμεί. Θα φτάνει και θα περιμένει απ´ έξω χωρίς να μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό της βίλας και να πράξει τα δέοντα στους διοργανωτές των κορονωπάρτι που έχουν γίνει μάστιγα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης