Κακοκαιρία: Οι Έλληνες της Γερμανίας μετρούν τις πληγές τους (Βίντεο)

Κακοκαιρία: Οι Έλληνες της Γερμανίας μετρούν τις πληγές τους (Βίντεο)

Συγκλονιστική περιγραφή Έλληνα που βρέθηκε στη Βόννη να επισκεφθεί τους γονείς του: «Είμαστε πάνω από τρεις ημέρες χωρίς ρεύμα, κόσμος κοιμάται σε σχολεία» - Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την υδάτινη κόλαση

germ_1
Οι Ελληνες της Γερμανίας μετρούν τις πληγές τους: «Το εστιατόριο μας καταστράφηκε ολοσχερώς». Ο Νίκος Ιωαννιδης επισκέφτηκε τους γονείς του που ζουν και εργαζονται σε μια κωμόπολη έξω από τη Βοννη και μεταφέρει στο protothema.gr, όσα είδε και έζησε στην υδάτινη κόλαση. Κάθε προσδοκία χάθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη μέσα στο νερό. Σε μια υδάτινη κόλαση βυθίστηκε η δυτική Ευρώπη, με τη «θεομηνία» να πλήττει κυρίως τη Γερμανία, όπου ο πόνος είναι βουβός εξαιτίας της εκατόμβης νεκρών.

Οι ζωές που χάθηκαν από τη φονική πλημμύρα ξεπέρασαν τις 150, ενώ την πράξη κορύφωσης του δράματος γράφουν οι αγνοούμενοι που είναι χιλιάδες. Κάτω από τα χαλάσματα, που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχές και η υπερχείλιση ποταμών, άνθρωποι αναζητούν τους αγαπημένους τους, με τη μάχη των σωστικών συνεργείων να είναι τιτάνια τις τελευταίες ημέρες.

Κακοκαιρία Βίντεο από την καταστροφή του Ελληνικού εστιατορίου

Κακοκαιρία (2) Βίντεο από την καταστροφή του Ελληνικού εστιατορίου


Κλείσιμο
Μέσα σε λίγα λεπτά, πάγωσε ο χρόνος, περιουσίες χάθηκαν, σπίτια ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παραδόθηκαν στα ορμητικά νερά. Τα ορμητικά νερά δεν άφησαν τίποτε ανεπηρέαστο, γεγονός που αποτυπώνεται στα λόγια της γερμανικής ηγεσίας μέσα από τα οποία προμηνύεται δέσμευση για σημαντική παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Με μεγαλύτερη σφοδρότητα χτυπήθηκαν τα γερμανικά κρατίδια Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Ρηνανία-Παλατινάτο, όπου θρηνήθηκαν οι περισσότερες απώλειες.

«Είμαστε πάνω από τρεις ημέρες χωρίς ρεύμα, κόσμος κοιμάται σε σχολεία»

Στο σκηνικό παράλυσης στο οποίο μπήκε η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, που γνώρισε τις πιο σφοδρές πλημμύρες του τελευταίου αιώνα, βαρύνουσα σημασία έχουν τα λόγια ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη βιβλική καταστροφή. Στις περιγραφές, τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στα βίντεο που ανάρτησε ο Νίκος Ιωαννίδης διαφαίνεται ένα ρημαγμένο τοπίο.

Οι χείμαρροι δεν αφήνουν τίποτα ανεπηρέαστο, ενώ το μένος της φύσης παραλύει κάθε ανθρώπινη κίνηση. Όπως λέει ο κ.Ιωαννίδης στο protothema.gr, σπίτια παραμένουν στο σκοτάδι, χωρίς ρεύμα για πάνω από 72 ώρες.

germ_1
germ_2


Ο ίδιος γνωρίζει απόλυτα την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες καθώς οι γονείς του που ζουν 25 χλμ από τη Βόννη, στην περιοχή Μπατ Νοιεναρχ Αχρβέιλερ, είδαν το σπίτι τους να χάνεται. Ο ίδιος ζει στη Θεσσαλονίκη και πήγε επίσκεψη στους γονείς του στη Γερμανία, όπου διατηρούν ελληνικό εστιατόριο.

Εξαιτίας της σαρωτικής κακοκαιρίας, διαμένουν τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι ξαδέρφου, ενώ διαπιστώνουν έλλειψη συντονισμού στην έγκαιρη ειδοποίηση του κόσμου. Ανατριχιαστικός είναι, παράλληλα, ο αριθμός του κόσμου που έμεινε χωρίς σπίτι, με αποτέλεσμα να έχουν τοποθετηθεί κρεβάτια σε σχολεία για να κοιμούνται όσοι βίωσαν τόσο ξαφνικά το δράμα της απουσίας στέγης.



Ειδήσεις σήμερα

Η Ψυχρή Λίμνη «χτύπησε» τη Θεσσαλία και επελαύνει στην ηπειρωτική Ελλάδα - Ποιες περιοχές έχουν σειρά

«Μοντέλο Μυκόνου» και σε Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, Κρήτη; - Ποια νέα οριζόντια μέτρα έρχονται στον τουρισμό

Φολέγανδρος: Σήμερα η κηδεία της Γαρυφαλλιάς – Ο 30χρονος κρύφτηκε σε σπηλιά μετά την δολοφονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης