Με τοπικά lockdown σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διασπορά της πανδημίας - Ποια νησιά είναι στα όρια

Με τοπικά lockdown σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διασπορά της πανδημίας - Ποια νησιά είναι στα όρια

Με μέτρα τοπικού χαρακτήρα σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διασπορά της πανδημίας και παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, μετά το τοπικό lockdown στη Μύκονο - Καμπανάκι για νησία που βρίσκονται ήδη στο «πορτοκαλί» - Ποια μέτρα βρίσκονται στη «φαρέτρα» των παρεμβάσεων

mikonos-main
Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη όπου προκύπτει η ανάγκη με βάση τους επιδημιολογικούς δείκτες θα γίνεται εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τα μέτρα θα έχουν  απολύτως τοπικά κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση από ένα πακέτο επιλογών το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί. 

Οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση από αυτό το πακέτο:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα
- «Σιωπητήριο» στη μουσική
- Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση
- Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών
Κλείσιμο
- Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους 
 
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccvmwtw551hd-sf)
Υπενθυμίζεται πως από το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε να προχωρήσει στην αυστηροποίηση μέτρων στη Μύκονο, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού.

Πέραν της Μυκόνου, οι αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και σε άλλα νησιά τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως η Πάρος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ίος.

Ετσι λοιπόν λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κατάσταση στην Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες. Η Αστυνομία από ένα σημείο και ύστερα αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωναν την Παρασκευή αξιωματικοί: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με την κατάσταση που επικρατεί!».

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφασίστηκαν τα έκτακτα μέτρα είναι ότι δοκιμάστηκαν οι δομές του νησιού μη μπορώντας να φιλοξενήσουν άλλα κρούσματα. Μάλιστα στο νησί έφτασαν και άλλα κλιμάκια και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η Μύκονος την Παρασκευή είχε 40 νέα κρούσματα και 394,71 ανά 100.000 πληθυσμό. Σύμφωνα με πληροφοριες του protothema.gr, σήμερα στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερα, ειναι γεμάτο εδω και μέρες απο ασθενείς.

«Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα», αναφέρει γιατρός απο το Κεντρο Υγείας Μυκόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοι στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες! 

Η Ντίνα Σαμψούνη, τομεάρχης Υγείας του δήμου Μυκόνου δήλωσε στο protothema.gr:

«Ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό. Από τη μία οι μεγάλες ροές τουριστών, από την άλλη τα πάρτι... Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων εδώ στο νησί είναι τα 27 έτη και οι περισσότεροι είναι νέοι και ασυμπτωματικοί. Ευτυχώς δεν έχουμε βαριά περιστατικά. Το ξενοδοχείο καραντίνας ήταν γεμάτο μέχρι χθες. Σήμερα αναμένεται να απελευθερωθούν κάποια δωμάτια για να βάλουμε άλλους».

Εικόνα από ουρά χθες για τεστ:

pcr-oura


Όπως επίσης αναφέρει η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά από την Πολιτική Προστασία:

«Υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

Καταλήγει δε λέγοντας: «Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Φωτιά οι τιμές στα PCR τεστ εκτός κέντρων υγείας - 150 ευρώ και χωρίς απόδειξη


Στο μεταξύ παρακαμπτήρια οδό για την αποφυγή της συμφόρησης, που επιφέρει η πολύωρη αναμονή, αναζητά πλειάδα τουριστών στη Μύκονο. Η πρόσκρουση, ωστόσο, με την υπερτιμολόγηση είναι γεγονός. Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της ασυνήθιστα υψηλής χρέωσης των μοριακών ελέγχων (PCR test) σε ξενοδοχεία και σε βιλες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, τουρίστες που προσπαθούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία στα ιατρικά κέντρα, επιλέγουν την πραγματοποίηση της PCR εξέτασης, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, στο κατάλυμα όπου διαμένουν.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι τα συγκεκριμένα τεστ, που διενεργούνται εκτός ιατρικών κέντρων, χρεώνονται ορισμένες φορές ακόμη και σε υπερδιπλάσια τιμή από την κανονική.

Στα 60 ευρώ φθάνει υπό κανονικές συνθήκες το ποσό καταβολής για διενέργεια PCR, ωστόσο οι έλεγχοι στα δωμάτια ξενοδοχείων και σε βίλες φέρεται να φτάνουν και στα 150 ευρώ, και όλες αυτές οι συναλλαγές χωρίς απόδειξη.

Έχει παρατηρηθεί, επίσης, πως όσο πιο πολυτελές είναι το κατάλυμα στο οποίο διαμένει ο τουρίστας τόσο περισσότερα φέρεται πως καλείται να καταβάλει. Φαίνεται, ακόμη, να υπάρχει ένα κλίμα ενόχλησης απέναντι στους γιατρούς που ευθύνονται για την υπερτιμολόγηση.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση με την άνοδο των επιδημιολογικών δεικτών στο «νησί των ανέμων» απασχολεί πολύ τις αρμόδιες αρχές που επιδίδονται σε έναν αγώνα για να έχουν τον έλεγχο, κόντρα στα δεκάδες κορωνοπάρτι που ευνοούν φαινόμενα υπερμετάδοσης.

Ο συνωστισμός στις κλινικές της Μυκόνου για να εξακριβωθεί τυχόν μόλυνση από τη νόσο Covid-19 είχε αποτυπωθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του protothema.gr.

Όπως είχε γίνει γνωστό, σχηματίζονται τεράστιες ουρές έξω από τις ιδιωτικές κλινικές της Μυκόνου από τουρίστες που σπεύδουν να κάνουν PCR τεστ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι μεγάλη ειδικότερα τις μεσημεριανές ώρες όπου οι αναμονές αγγίζουν και τις 6 με 7 ώρες.

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αφήνουν την εξέταση για την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να χάνουν τις πτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφοριες του protothema.gr, στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά.

Μάλιστα το ξενοδοχειο καραντινας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Άνω Μέρα, είναι γεμάτο εδω και μέρες απο ασθενείς. «Δεν υπάρχει δωματιο ουτε για δείγμα»,  αναφερει γιατρός απο το Κεντρο Υγείας Μυκονου.

«Αδικία» το lockdown λέει ο δήμαρχος - «Οι τουρίστες θα πάνε αλλού»

Για το  lockdown που ανακοινώθηκε στη Μύκονο μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, στο protothema.gr χαρακτηρίζοντας άστοχη ενέργεια την αιφνιδιαστική λήψη μέτρων.

Όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή της έναρξης της πανδημίας δηλώσαμε ότι βασική προτεραιότητα όλων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και αυτό το υπηρετήσαμε με συνέπεια και σοβαρότητα».

Αναφερόμενος στην επιτήρηση της πανδημίας στο νησί, ο κ. Κουκάς σημείωσε πως «συνεργαστήκαμε πάντοτε με όλες τις αρμόδιες Αρχές, βοηθήσαμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στηρίξαμε το Κέντρο Υγείας, προμηθεύσαμε με τα απαραίτητα μέσα προστασίας όσους είχαν ανάγκη. Μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού ενημερώσαμε τους πολίτες για τα οφέλη και τη σημασία του εμβολιασμού με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε από τα νησιά με τα υψηλότερα ποσοστά του εμβολιασμού στην Ελλάδα στον ντόπιο πληθυσμό».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της τουριστικής περιόδου πάντα σε συνδυασμό με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων».

koukas-mykonos-578
Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς

Αναφερόμενος στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο νησί ο κ. Κουκάς σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες υπήρχε αύξηση κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες. Σημειώνει πάντως πως «θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μια σειρά άλλων παραμέτρων, όπως ότι πολλά τεστ στο νησί μας γίνονται σε επισκέπτες που δεν έμεναν στη Μύκονο, αλλά χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Μυκόνου για την επιστροφή τους».

Όπως είπε, «μόλις χθες μετά από ενάμιση χρόνο που το ζητάμε καθιερώθηκε διοικητικό πρόστιμο από την κυβέρνηση για τα πάρτι με αντίτιμο. Σε κάθε περίπτωση η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι μια άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουκάς τονίζει πως «με δεδομένο μάλιστα ότι η Πολιτεία είχε φροντίσει να δημιουργήσει για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση υπήρχαν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νόμου για όσους δεν τα σέβονται».

Ο δήμαρχος Μυκόνου συνεχίζει να χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση του lockdown και σημειώνει πως «η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και η Μύκονος το μόνο νησί που δεν θα ακούγεται μουσική. Γιατί εάν δεν θα τα αναθεωρήσει το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Κλείνοντας ο κ. Κουκάς λέει πως «η Δημοτική μας αρχή λειτούργησε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία και πάντα με σεβασμό στην εθνική προσπάθεια και στους νόμους του κράτους. Εδώ όμως υπάρχει και αστοχία και αδικία. Ένα λάθος που δεν οδηγεί πουθενά. Και πρέπει να διορθωθεί άμεσα».

«Μουδιασμένη» η Μύκονος μετά το lockdown - Άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ακυρώσεις

Απροετοίμαστοι, αιφνιδιασμένοι και σε κατάσταση σοκ είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου  οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, μετά την ανακοίνωση του lockdown από την κυβέρνηση.

Ήταν τόσο ξαφνικό που χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να καταλάβουν ότι από τις 6 το απόγευμα σήμερα το νησι των ανέμων εισέρχεται σε άλλους ρυθμούς. Ρυθμούς πολύ πιο υποτονικούς, χωρίς μουσική σε κανένα χώρο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 1:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί. Όλοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, αφού η νέα κατάσταση αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στο νησί.

Ήδη άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ακυρώσεις σε μεγάλα beach club του νησιού όπως έλεγε ένας ιδιοκτήτης, ο οποίος δύο ώρες μετά τις ανακοινώσεις άρχισε να ενημερώνεται για τα cancellations, όπως τα λένε.

Μετά τις 6:00 το απόγευμα ξεκίνησαν οι πρώτες βόλτες της αστυνομίας στο νησί για συστάσεις, κυρίως σε όσους τυχόν δεν έχουν λάβει γνώση της απόφασης. Μια απόφαση που βάζει τέλος και στα πάρτι σε κλειστά κλαμπ, όπως το Void μέσα στην Χώρα που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε τις πύλες του για μια και μοναδική φορά.

Με τον κόσμο να είναι ο ένας πάνω στον άλλο και τον Guy Berger στα decks το πάρτι κράτησε μέχρι το πρωί σε μια Μύκονο που από το απόγευμα του Σαββάτου υποχρεώθηκε να βάλει stop στους συνήθεις ρυθμούς της, τουλάχιστον μέχρι τις 26 του μήνα, ζώντας πλέον τις ήσυχες μέρες του Ιούλη.
IMG_2467
IMG_2473
IMG_2474
«Εκκλησία» τα beach bar μετα το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής - Δείτε βίντεο

Στις 18.00 ακριβως το απόγευμα του Σαββάτου ο Dj στο Alemagou, ενα απο τα φημισμενα beach bar της Μυκόνου, κατέβασε τα ακουστικά. Οι τουρίστες ξαφνιάστηκαν, νόμιζαν οτι πρόκειται για κάποια βλαβη στο ηχοσύστημα του μαγαζιου και περίμεναν τον Dj να ξαναβαλει τα ακουστικά του και να συνεχίσει.

Μάταια όμως καθώς η μουσική δεν επανήλθε ποτέ και το προσωπικό του beach bar χρειάστηκε να εξηγήσει στους ξένους πελάτες του, το λόγο για τον οποίο έπεσε «σιωπητήριο». Οι περισσότεροι δεν αντεδρασαν, συνέχισαν να απολαμβάνουν καθιστοί το ποτό και το φαγητό τους.

Δείτε το βίντεο:

"Εκκλησια" τα μπιτς μπαρ της Μυκονου μετα το μετρο απαγόρευσης της μουσικης


Μυστικοί αστυνομικοί κατέγραφαν με βίντεο τα κορωνοπάρτι στο νησί - Εκτός ελέγχου είχε φτάσει η κατάσταση

Αστυνομικοί undercover και κλιμάκια της Πολίτικης Προστασίας «σάρωναν»
επί μια εβδομάδα το νησί της Μυκόνου. Αποστολή τους ήταν να καταγράψουν με τα κινητά τους τηλέφωνα εικόνες από τα κορωνοπάρτι του νησιού, σε μαγαζιά και σε βίλες ώστε να υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις για όσους παρανομούν εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Οι εικόνες που κατέγραψαν ανέδειξε το γεγονός ότι η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, καθώς οι περιορισμοί στην εστίαση παραβιάζονταν συστηματικά. Οι αστυνομικοί από κλιμάκια των Αθηνών και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας παρουσιάστηκαν ως τουρίστες και επισκέφτηκαν τα beach bar και τα μπαρ στη Χώρα ώστε να ελέγξουν σε πρώτη φάση αν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

Κάποιες επιχειρήσεις γνώριζαν πότε ακριβώς θα περάσει ο έλεγχος των τοπικών αρχών με αποτέλεσμα να ειδοποιούν με ντουντούκα τους πελάτες τους που εκείνη τη στιγμή συνωστίζονταν και χόρευαν, να καθίσουν στις θέσεις τους. Έτσι όταν οι αστυνομικοί έμπαιναν μέσα, συναντούσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ' ότι γινόταν ελάχιστα λεπτά πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα κλιμάκια έχουν καταγράψει πλούσιο υλικό από πάρτι σε βίλες και μαγαζιά το οποίο δεν αποκλείεται να δει σύντομα το φως της δημοσιότητας.

Πολιτική σύγκρουση για το τοπικό lockdown στη Μύκονο

Από την άλλη πλευρά η απόφαση Χαρδαλιά για επιβολή τοπικού lockdown στο «νησί των Ανέμων» προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος το χαρακτήρισε ως «πιστοποιητικό παταγώδους αποτυχίας». 

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών».
Πελώνη: Κατά συρροήν ψεύτης ο Τσίπρας

«Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει» τόνισε σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο. Επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση», ξεκαθάρισε η κ. Πελώνη.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως, «παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα». Και καταλήγει λέγοντας, «το θυμίζουμε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων. Είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγελε την κυβέρνηση για ολιγωρία».

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην κυβερνητική εκπρόσωπο

«Με ποσοστό εμβολιασμού αρκετά πάνω από 90% στη Μύκονο και εφόσον υποτίθεται ότι γίνονται έλεγχοι στους τουρίστες που φτάνουν στο νησί, θα περιμέναμε η κα Πελώνη αντί να βρίζει να ζητήσει επιτέλους μια συγνώμη, να μας εξηγήσει πως ακριβώς τα έκανε η κυβέρνηση της πάλι μπάχαλο και αναγκάζεται να τινάξει την τουριστική σεζόν στον αέρα με νέα περιοριστικά μέτρα. Τέλος, αν αναζητά ψεύτες, μπορεί κάλλιστα να απευθυνθεί στον κ. Μητσοτάκη - αν τον πετύχει σε κανένα τριήμερο - που έχει πανηγυρίσει ότι νίκησε τον κορονοϊο δέκα φορές και άλλες τόσες έχει ρίξει τη δημόσια υγεία και την οικονομία στα βράχια», ήταν η απάντηση στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης