Μύκονος: Σε ξενοδοχείο καραντίνας ο Ιταλός τουρίστας – Είχε αρνηθεί ο ίδιος να μεταφερθεί

Μύκονος: Σε ξενοδοχείο καραντίνας ο Ιταλός τουρίστας – Είχε αρνηθεί ο ίδιος να μεταφερθεί

Τον υποχρέωσαν οι γονείς του να υπακούσει στις οδηγίες των αρχών

mykonos-4
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Μύκονο λόγω ενός ανήλικου Ιταλού τουρίστα ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και δημιούργησε ζήτημα με την μεταφορά του σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός βρέθηκε να είναι θετικός στον ιό, τον οποίο κόλλησε σύμφωνα με τις πληροφορίες στο νησί. Μετά τον εντοπισμό του, σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα έπρεπε να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έγινε αρχικά.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον νεαρό να μην βρίσκει δωμάτιο και να απευθύνει έκκληση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημά του. Η πραγματικότητα ωστόσο διέφερε αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος ήταν αυτός που αρνείτο να μεταφερθεί σε κάποιο ξενοδοχείο ζητώντας να παραμείνει στο κέντρο υγείας.

Στη Μύκονο το διαθέσιμο κατάλυμα ήταν μέχρι και χθες ένα κατάλυμα. Πηγές του ΕΚΑΒ δηλώνουν στο protothema.gr, ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για τυχόν πληρότητα στο κατάλυμα ή άλλη δυσλειτουργία στη διαδικασία. Το ΕΚΑΒ εκτός από την ευθύνη της διακομιδής των συμπτωματικών περιστατικών, έχει και την ευθύνη του συντονισμού των ιδιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στα καταλύματα.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο όχι μόνο δεν προβλεπόταν αλλά δεν ήταν και εφικτό λόγω του φόρτου που είχε προκύψει στο νησί τις τελευταίες ημέρες από τον εντοπισμό σωρείας κρουσμάτων τα οποία τελικά οδήγησαν και στο τοπικό μερικό lockdown που ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ουδέποτε τέθηκε θέμα έλλειψης δωματίων στην ομάδα διαχείρισης κρίσεων του ΕΚΑΒ και από την πρώτη στιγμή γίνονταν αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να πειστεί ο νεαρός να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Η κατάσταση τελικά εξομαλύνθηκε μετά από παρέμβαση των γονέων του νεαρού τουρίστα οι οποίοι τον υποχρέωσαν να υπακούσει στις οδηγίες των αρχών και να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Η διαχείριση των θετικών περιστατικών κορωνοϊού περιλαμβάνει τον υγειονομικό σχηματισμό -εν προκειμένω το Κέντρο Υγείας Μυκόνου-, την Πολιτική Προστασία και το ΕΚΑΒ.

Όταν οι υγειονομικοί επιβεβαιώσουν θετικό κρούσμα, αν είναι με συμπτώματα προχωρούν στην εισαγωγή και τη νοσηλεία του, και όταν πρόκειται για ασυμπτωματικό προχωρούν στην ενημέρωση της πολιτικής προστασίας η οποία έχει την ευθύνη για τα καταλύματα καραντίνας σε κάθε περιοχή. Σημειωτέον ότι τα καταλύματα καραντίνας τα εκμισθώνει το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο φροντίζει αμέσως μόλις ενημερώνεται ότι υπάρχει πληρότητα σε ένα κατάλυμα, να εκμισθώσει άλλο.

Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η Λυδία δίνει παρηγοριά στην τραγωδία μας - Θα είχα σπάσει το κεφάλι του Μπάμπη»

Θρίλερ με τη νεκρή κοπέλα στη Φολέγανδρο - Αναζητούν τον φίλο της

Γερμανία: 133 νεκροί - Παγιδεύτηκαν σε υπόγεια και αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης