ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση Φλώρου με τον Αρχηγό ΓΕΑ των Εμιράτων

ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση Φλώρου με τον Αρχηγό ΓΕΑ των Εμιράτων

Συζήτησαν για την κατασκευή νέων υποδομών και εγκαταστάσεων σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα για την εξυπηρέτηση του προσωπικού των Εμιράτων

floros_emioata
Διμερή συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ - Commander of the Air Force and Air Defence) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Staff Major General Pilot Ibrahim Nasser Mohammed Al-Alawi, πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021.

Κατά την συνάντησή τους οι δύο Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 21, καθώς και στη διμερή αεροπορική συνεκπαίδευση στη Σούδα.

floros_emirata2


Οι εν λόγω δραστηριότητες συνέβαλαν στην προαγωγή της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, κοινός στόχος των οποίων είναι η εδραίωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην κατασκευή νέων υποδομών και εγκαταστάσεων σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα και έχει διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση του προσωπικού των ΗΑΕ που θα εκπαιδεύεται στην ΕΑΒ. Τις εν λόγω εγκαταστάσεις επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ελλάδα ο Αρχηγός ΓΕΑ των ΗΑΕ, την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Α/ΓΕΑ των ΗΑΕ για την παρουσία του στην Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, εξάροντας την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.938 τα νέα κρούσματα - 7 νεκροί, 135 οι διασωληνωμένοι

Θρίλερ στην Πιερία: Απήγαγαν οικογένεια με 4 παιδιά - Απειλούσαν το ένα και ζητούσαν λύτρα

Άλιμος: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι στον ανήλικο - Έχουν γίνει εννέα συλλήψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης