Βοτανικός: 2.000 ravers παραληρούν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε βίντεο

Βοτανικός: 2.000 ravers παραληρούν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε βίντεο

Δείτε τι εικόνα επικρατούσε στον Βοτανικό ξημερώματα Κυριακής - Ακραίος συνωστισμός, παρά τα περιοριστικά μέτρα - Απροκάλυπτα μέσω Facebook η αναγγελία των event

rave_party_art
Το protothema.gr βρέθηκε στον Βοτανικό, ξημερώματα Κυριακής και κατέγραψε εικόνες ακραίου συνωστισμού, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στη διασκέδαση.

Το event έλαβε χώρα ξημερώματα Κυριακής στη βιομηχανική ζώνη του Βοτανικού, μέσα στο στενό της οδού Ορφέως και δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς στο ίδιο σημείο πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχες εκδηλώσεις με καλεσμένους γνωστούς Dj ητς rave και techno μουσικής σκηνής.

Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται από 5 έως 10 ευρώ ανά άτομο, συνήθως χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνεται το πρώτο δωρεάν ποτό. Οι εγκαταστάσεις είναι, στην καλύτερη περίπτωση, υποτυπώδεις, καθώς η επιτυχία του πάρτυ εξαρτάται αποκλειστικά από τη μαζικότητα της προσέλευσης, τον DJ και το πόσο δυνατό είναι το πρόγραμμά του στα deck. Μερικοί πρόχειροι φορητοί φράκτες για την οριοθέτηση του κοινού, κάποιοι συνεργάτες των οργανωτών στα βασικά πόστα (εισιτήρια, μπαρ, περιφρούρηση κ.λπ.), γεννήτριες για την ηλεκτροδότηση - και τα υπόλοιπα εναπόκεινται στη διάθεση και τον παλμό των προσκεκλημένων. Η πρόβλεψη, έστω και για χημικές τουαλέτες, δεν είναι ο κανόνας, αλλά μάλλον η εξαίρεση. Πολύ γρήγορα οι παριστάμενοι, οι οποίοι μπορεί να ξεπερνούν τα 1.500 άτομα κάθε φορά, χορεύουν δίχως αύριο, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

Βίντεο: 2.000 ravers παραληρούν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στο κέντρο της Αθήνας


Πιθανόν ανάμεσά τους να βρεθεί κάποιος που να φορά κάτι που να θυμίζει μάσκα - μάλλον όμως σαν στυλιστικό αξεσουάρ παρά για την προφύλαξη του ίδιου και των γύρω του. Για τη συντριπτική πλειονότητα όσων ακολουθούν το ρεύμα αυτών των πάρτυ, η πανδημία, τα κρούσματα, το 4ο κύμα κ.ο.κ. είναι κάτι το μακρινό, μέρος ενός φαινομένου που εξελίσσεται σε κάποιο παράλληλο σύμπαν και δεν φαίνεται να τους αφορά ούτε στο ελάχιστο. Ενδεχομένως να έχουν μαζί τους κάποιου είδους μάσκα προσώπου, αλλά είτε την έχουν περασμένη στον αγκώνα, είτε την κρατούν διπλωμένη στο τσαντάκι μέσης για να τη φορέσουν όταν θα πάρουν το λεωφορείο για το σπίτι τους το επόμενο πρωί.
Κλείσιμο
rave_party2
rave_party

Σε απόμερες πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις ο κίνδυνος διατάραξης της κοινής ησυχίας είναι πρακτικά ανύπαρκτος, εφόσον οι ελάχιστοι κάτοικοι, κυρίως αλλοδαποί εργάτες και Ρομά, το τελευταίο που θα σκέφτονταν θα ήταν να καλέσουν την Αστυνομία. Τα πάρτυ αναγγέλλονται μερικές ημέρες ή και εβδομάδες πριν από το εκάστοτε βράδυ (Σαββάτου κυρίως ή και Παρασκευής ενίοτε). Μάλιστα οι αναγγελίες των event γίνονται απροκάλυπτα μέσω Facebook.

Η συνήθης διάρκεια της εκδήλωσης είναι από τις 11 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί και όσοι νεοφώτιστοι προσέρχονται για πρώτη φορά, θα εντοπίσουν εύκολα την ακριβή διεύθυνση, καθώς θα υπάρχουν ατελείωτες σειρές σταθμευμένων οχημάτων. Στην περίπτωση του Βοτανικού, το άναρχο παρκάρισμα στις δύο πλευρές του στενού δρόμου προκαλεί κυκλοφοριακή ασφυξία. Ενα ταξί ή Ι.Χ. που μεταφέρει κόσμο στο πάρτυ, εάν δεν φτάσει αρκετά νωρίς, θα εγκλωβιστεί στη συμφόρηση. Και για να διανύσει κανείς εποχούμενος μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα, μπορεί να χρειαστεί έως και 20-30 λεπτά.



Ειδήσεις σήμερα

«Mamma Mia No3» στην Κρήτη με παραγωγούς Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον

Εβδομάδα «προσαρμογής» στην μετάλλαξη Δέλτα: Δεύτερες σκέψεις για εστίαση - Στην εκκίνηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Θήβα: Ανησυχία για τους σεισμούς – Δεκάδες δονήσεις το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης